Ankete: Makron ubedljiviji od Le Penove tokom debate

Kandidat za predsednika Francuske, nezavisni centrista Emanuel Makron bio je ubedljiviji od Marin Le Pen tokom ključne televizijske debate.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

07:27

Ankete: Makron ubedljiviji od Le Penove tokom debate
Foto: Tanjug

To su pokazali rezultati rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Oko 63 odsto osoba koje su učestvovale u anketi Elabe za BFM TV smatra da je proevropski bivši ministar ekonomije bio uverljiviji tokom debate od liderke Nacionalnog fronta.

Kako navodi Rojters, dve trećine osoba koje su glasale za kandidata radikalne levice Žan-Lika Melanšona u prvom krugu izbora 23. aprila, smatra da je Makron bio ubedljiviji od Le Penove, kao i 58 odsto onih koji su podržavali u prvom krugu konzervativca Fransou Fijona.

Dva predstavnička kandidata, koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu izbora održanom 23. aprila, izneli su u sredu uveče niz međusobnih optužbi tokom žestoke televizijske debate, poslednje pred drugi krug predsedničkih izbora.

Makron je optužio Le Pen da laže i upozorio da bi ona odvela Francusku u građanski rat i dala islamskim ekstremistima ono što žele time što bi prekršila prava muslimanskih građana.

S druge strane, Le Pen je optužila Makrona da je blag prema islamskom ekstremizmu i nazvala ga kandidatom elite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: