Ubica trogodišnje Anđeline Stefanović osuđen na 40 godina

Vladica Rajković osuđen je na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović u selu Vratarnica kod Zaječara.

Izvor: B92

Utorak, 04.04.2017.

13:16

Default images

Rajkoviću je pred Višim sudom u Zaječaru kazna izrečena i zbog ubistva Dragane Stanković (47) nekoliko godina ranije.

U slučaju koji je šokirao javnost u Srbiji Rajković je bio osumnjičen da je devojčicu oteo sa rođendana, a zatim je ubio. Rajković je na početku suđenja priznao da je "odgovoran za njenu smrt", ali ne i da ju je ubio i silovao.

Tužilaštvo je od suda u završnoj reči zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva devojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao. Za ubistvo Dragane Stanković, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića.

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković, tražila je maksimalne kazne za Rajkovića - 40 godina za ubistvo Andeline i 20 godina za silovanje, dok je Rajkovićev advokat predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja dela, "jer je bio pod dejstvom alkohola".

Po važećem zakonu, sud može da izrekne samo jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora.

Rajković je optužen da je devojčicu sa rođendana odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao.

Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: