Četvrtak, 26.01.2017.

10:02

Olbrajtova spremna da postane muslimanka

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz solidarnosti sa migrantima.

Izvor: Sputnjik

Olbrajtova spremna da postane muslimanka
Foto: GettyImages

Ona je to izjavila zbog namere predsednika Donalda Trampa da zaoštri politiku prema muslimanima.

"Na statui Slobode nema malih slova. Amerika mora da ostane otvorena za ljude svih vera i porekla“, napisala je Olbrajtova u svom nalogu na Tviteru, misleći na Kip slobode u Njujorku, pored kojeg je dugo radio migrantski centar za ulazak u SAD. „Odrasla sam kao katolikinja, postala episkopka (vernica Episkopalne crkve), a zatim saznala da je moja porodica bila jevrejska. Spremna sam da se registrujem kao muslimanka u znak solidarnosti“, dodala je 70-godišnja bivša državna sekretarka SAD. Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku rada na izgradnji zida na granici sa Meksikom, kao i o drugim merama za borbu protiv nelegalnih migranata i stranih kriminalaca.

Pojavila su se saopštenja i da predsednik namerava da ograniči ulazak migranata iz nekih muslimanskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: