Deda Mraz ima nove sanke: Na dva točka kroz BG i NS / FOTO

Ispred Skupštine grada Beograda okupilo se više od 300 motociklista obučenih u Deda Mraza, a potom su se uputili ka Ustanovi za decu i mlade “Sremčica”.

Izvor: B92

Subota, 24.12.2016.

19:05

Deda Mraz ima nove sanke: Na dva točka kroz BG i NS / FOTO
Foto: Tanjug

Tamo su otišli kako bi štićenike ove ustanove i ove godine obradovali za novogodišnje praznike.

Prijateljstvo između članova kluba BJBajkers i štićenika doma traje dugo, a ova novogodišnja, humanitarna akcija organizuje se deseti put.

I ove godine motociklisti kluba BJBikers štićenicima u Sremčici doneli su paketiće, a deca su za njih pripremila adekvatan doček.
Foto: Tanjug
“Deset godina za redom klub BJBikers nesebično pruža podršku korisnicima Ustanove za decu i mlade ‘Sremčica’ hrabreći ih da iskorače ka zajednici i budu njen deo”, rekla je direktorka Ustanove, Aleksandra Trifković.

Tradicionalno, od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini članovi kluba BJBajkers obučeni u Deda Mraz odela, okupljaju se i odlaze u impresivnoj, organizovanoj koloni motocikala do Ustanove u Sremčici gde deci ometenoj u mentalnom razvoju dodeljuju novogodisnje paketiće, priređuju zabavni program i druže se sa njima tokom čitavog dana.

"Samo kontinuirano ulaganje u sve, a naročito u decu, može da donese promenu i načini društvo boljim. Naš klub to dobro zna i zato ove godine deseti jubilarni put doniramo paketiće deci u Sremčici,"rekao je PR BJBikers-a Nenad Vujić.
Foto: Tanjug
Klub BJBikers u okviru svoje Internet komune okuplja preko 23.000 registrovanih motociklista, navodi se u saopštenju tog kluba.

Osim toga, humanitarna akcija "Moto Deda Mraz", u kojoj bajkeri obučeni u kostime Deda Mraza deci dele novogodišnje poklone, održana je i po četrnaesti put u Novom Sadu.
Foto: Tanjug
Okupljanje bajkera bilo je na platou ispred Spensa, nakon čega su se u dugoj povorci uputili put Veternika, tačnije ka Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, gde su poklonima obradovali mališane štićenika tog doma.

Iz Veternika bajkeri obučeni u Deda Mraza vratili u Novi Sad, gde su poklone podelili najpre deci u Dečjoj bolnici, a zatim i mališanima u Svratištu za decu ulice, te devojčicama i dečacima u Dnevnom boravku za decu i mlade iz porodica u riziku.

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz", koju su organizovali Moto klub "Otpisani", Udruženje motorista "Apostoli" i Moto klub "Horda", završena je u Dunavskom parku, odnosno na klizalištu i zabavnom parku "Ledena šuma".
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: