Društvo 0

01.05.2024.

17:50

"Ništa nam više ne treba": Poznata beogradska izletišta su puna ljudi

Na izletištima širom Beograda tradicionalno se od ranih jutarnjih sati do uveče proslavlja Prvi maj, Međunarodni praznik rada.

Izvor: Tanjug

"Ništa nam više ne treba": Poznata beogradska izletišta su puna ljudi
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Podeli:

Građani su na prvomajski uranak izašli u najvećem broju na najpoznatija izletišta – Košutnjak, Adu Ciganliju, Avalu, Kosmaj.

Većina je poranila u jutarnjim časovima, kako bi zauzeli mesta, dok su drugi na ova poznata izletišta pristizali tokom celog dana.

Osim u tradicionalnom roštiljanju, izletnici su uživali i u sportskim aktivnostima, košarci, odbojci, fudbalu, dok su neki organizovali i veselja, uz gitare i harmoniku.

"Provodimo se odlično, došli smo još sinoć da zauzmemo mesto, očekujemo još društva, roštiljamo, igraćemo fudbal i uživaćemo u današnjem danu. Ovo nam je  četvrta godina da smo ovde. Naš cilj je da se okupimo i da se lepo družimo", rekao je za Tanjug jedan od izletnika.

Iako je dan bio pretežno oblačan, izletnici kažu da im jak vetar nimalo ne smeta, jer im je, kako navode, najvažnije da se druže.

"Isto mi je kao i svaki drugi vikend, provodim slobodno vreme u prirodi sa drugarima, dobro je društvo i idealna atmosfera i ništa nam drugo ne treba", objasnio je jedan od izletnika.

MUP i gradske komunalne službe uputili su apel izletnicima da ne ostavljaju iza sebe smeće, da vatru za roštilj pale samo na mestima predviđenim za to, kao i da ne piju alkohol, posebno da to ne čine ukoliko voze.

Za sve vrste prekršaja, kako je saopšteno, predviđene su novčane kazne.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: