"Čokoladni rat":Slovence isprovocirala hrvatska bombonjera

“Čokoladni rat“ u zemljama bivše Jugoslavije dobija novi nivo – posle srpskih čokoladica u Hrvatsko,j problem je hrvatska bombonjera u Sloveniji.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

12:41

Foto: Gettyimages

Kako prenose mediji iz regiona, hrvatska ambasada u Sloveniji je zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova, čak i premijeru i predsedniku Miru Ceraru i Borutu Pahoru, poslala novogodišnji poklon – bombonjeru.

Ipak, slovenačke diplomate nisu bile oduševljene i taj poklon su ocenile kao nedopustivu provokaciju.

Krašova bombonjera “Pozdrav iz Hrvatske“ na omotu ima kartu Hrvatske, na kojoj je granica sa Slovenijom nacrtana po sredini spornog Piranskog zaliva.

“S obzirom na to da granica između ove dve zemlje još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo spoljnih poslova je bombonjere vratilo hrvatskoj ambasadi i to u kesi sa natpisom – I feel Slovenia“, navodi Dnevnik.si, a prenosi zagrebački Indeks.hr.

Slovenija ne razmišlja o slanju protestne note uz napomenu da ne želi dodatno da zaoštrava odnose između dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: