Đorđević o ruskim "migovima": Vučić će o tome u Moskvi

Donacija šest aviona MiG-29 biće predmet razgovora tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, koja je zakazana za 21. decembar.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2016.

23:15

Đorđević o ruskim
Getty Images

To je najavio ministar odbrane Zoran Đorđević.

"Uslovi i dalja modernitacija i razvoj tih aviona kao i naše lovačke avijacije zavisiće od tih dogovora sa Ruskom Federacijom i toga što premijer (Aleksandar Vučić) bude dogovorio)", kazao je Đorđević nakon potpisivanja Ugovora o donaciji Direktorata civilnog vazduhopolvstva za nabavku opreme za helikoptere.

Dodao je da se neće stati samo na razvoju lovačke avijaciji, već će se raditi i na jačanju svih ostalih vojnih segmenata- pešadije, artiljerije i protivazduhoplovne odbrane.

"U zavisnosti od toga kako budu tekli planovi i dogovori, obaveštavaćemo javnost", rekao je Đorđević.

Naveo je i da je cilj da se namenska industrija i remontni zavodi osposobe ne samo za potrebe Vojske Srbije, već i za izvoz.

Ministar odbrane je dodao da su fabrike odbrambene industrije namirile obaveze prema države, a izvoz je dostigao 368 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: