Bura u Saboru: "Luđak" Pernar, pica i "ko radi posle 23h"?

Saborski zastupnik Ivan Pernar u nastavku rasprave o državnom budžetu za 2017. tražio je u subotu nešto pre ponoći pauzu zbog “sramotnog rada Sabora”.

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 11.12.2016.

10:11

Bura u Saboru:
Ðentiloni. Foto: GettyImages

"Želim ukazati na pogubnu praksu da zakonski predlozi dolaze u pola noći, u gluvo doba noći. Do kada mi moramo biti budni", upitao je Pernar nakon pauze koju je zatražio u ime Kluba zastupnika Živog zida.

"Jutarnji" navodi da je Pernaru zasmetalo što je zakonski predlog o izvršenju državnog budžeta za 2017. godinu na dnevni red došao iza 23 sata, te što predstavnik predlagača, ministar finansija Zdravko Marić, nije obrazložio taj zakonski predlog.

Pernar je rekao kako je bilo zastupnika koji su se prijavili za raspravu, ali da su odustali jer nisu znali da će večeras ta tačka doći na dnevni red, ocenivši da je to i bila namera predlagača.

Iznervirani potpredsednik Sabora Željko Reiner odgovorio je da su zastupnici u Saboru u ponoć jer ih Pernar "vuče za nos".

"Vi ste nas vukli za nos i u tom uživali", rekao je Reiner.

Nakon toga je ministar finansija Zdravko Marić ipak predstavio predlog zakona o izvršenju državnog budžeta za 2017.

Nešto ranije tokom večeri Reiner je Pernaru rekao da je 'dosta tih svinjarija' kada ga je uočio kako u saborskim klupama jede picu.

U jednom trenutku pred sam kraj, saborski zastupnik Pernar se po ko zna koji put javio za reč, ističe “Indeks”.

Dok je pokušavao pronaći neki podatak u svojim papirima, Bukarica se iza njega podsmehivao, mahao glavom, a onda ga i uvredio.

"Ma daj. Ma molim te, ma ti si luđak. Ti si luđak", rekao je Bukarica ne očekujući da će ga netko čuti.

Pernar ga je čuo te je ponovio njegove reči. Bukarica je gestikulirao da nije, a u pozadini se čuo i ministar finansija Marić kako govori da ga Bukarica nije uvredio.

"Ne, ne, nije to rekao", ponovio je nekoliko puta Marić.

Ipak, na snimku sednice sabora sve se jasno čuje. Bukaricu je izdao mikrofon predsednika sabora koji je bio uključen te su i zastupnici, ali i gledaoci mogli da čuju njegov ispad, ističe “Indeks”.

"Evo vidite, dame i gospodo, to je način na koji se stručne službe u Saboru odnose prema zastupnicima”, rekao je na to Pernar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: