Tužilaštvo BiH: Dodik nije tražio helikopter, niti...

Predsednik RS Milorad Dodik nije tražio blindirano vozilo, helikopter, a ni garanciju da neće biti uhapšen kao uslov za davanje iskaza u Tužilaštvu BiH

Izvor: B92, klix.ba

Četvrtak, 13.10.2016.

18:54

Tužilaštvo BiH: Dodik nije tražio helikopter, niti...
Foto: Tanjug, arhiva

To je potvrđeno za Kliks.ba u Tužilaštvu BiH.

Mediji su ranije pisali da je Dodik uslovio Tužilaštvo BiH osiguravanjem blindiranog vozila, helikoptera i obećanjem da neće biti uhapšen u zamenu za davanje iskaza u prostorijama Tužilaštva BiH u Sarajevu u vezi sa sprovođenjem referenduma u RS.

Iz Tužilaštva BiH navode da nisu tačne tvrdnje da će Dodik na dan saslušanja ući u zgradu državnog tužilaštva na sporedni ulaz u blindiranom vozilu i da je na tome insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog straha da bi navodno Dodik mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Negirali su i da je dogovoreno da predsednik RS helikopterom sleti u Istočno Sarajevo, odakle bi trebalo blindiranim vozilom da bude prevezen u njihove prostorije.

Iz Tužilaštva BiH nisu želeli da komentarišu da li je Dodiku upućen novi poziv za saslušanje i kada bi eventualno trebalo da bude saslušan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: