Nedelja, 09.10.2016.

21:16

Sukob Dačića i Mihajlovićeve: Ko je "poslednji na svetu"

Nedeljni dan nije bio miran u političkom životu Srbije, obeležila ga je prepiska dvoje vicepremijera – Ivice Dačića i Zorane Mihajlović.

Izvor: B92

Sukob Dačića i Mihajlovićeve: Ko je
Tanjug

Netrpeljivost dvoje najbližih saradnika premijera Aleksandra Vučića, koja je bila vidljiva i u prethodnom sazivu Vlade čiji je lider bio predsednik SNS je eskalirala posle Dačićeve izjave da SPS neće podržati Mihajlovićevu na predsedničkim izborima sledeće godine.

On je istakao da “želi da bude jasan“ i da SPS neće prihvatiti aktuelnu vicepremijerku za predsedničkog kandidata, ukoliko SNS bude nju predložio.

Na to je usledio odgovor Mihajlovićeve, koja je istakla da je Dačić, kao predsednik SPS, poslednji čovek na svetu koji će se pitati o kandidatu SNS za predsednika Srbije.

Navela je da SNS nije birao ni Branka Ružića ni Predraga Markovića na visoke funkcije u SPS, napomenuvši da su oni napadali nju i njene prijatelje u SNS, “pa tako ni Dačić neće određivati koga će SNS predložiti za predsednika Srbije“.

Usledilo je saopštenje Službe za informisanje Glavnog odbora SPS, u kom je navedeno da je Dačić istakao da je Zorana Mihajlović poslednji čovek na svetu koga SPS može da podrži kao zajedničkog predsedničkog kandidata, kao odgovor na opasku Mihajlovićeve da bi svi koalicioni partneri SNS trebalo da stanu iza predloga najveće partije.

Pritom je Dačić pomenuo i “odlaske iz stranaka“ i dodao da “mora da prizna da on nema iskustvo u tome kakvo ima Mihajlovićeva“.

“Krug je zatvorila“ vicepremijerka, koja je poručila Dačiću da je nije mogla da dobije veći kompliment od njega od izjave da će joj uskratiti podršku ukoliko bude bila predsednički kandidat.

Istakla je i da bi se “ozbiljno zapitala gde greši i šta toliko radi loše kada bi u bilo čemu zaslužila Dačićevu podršku“.

U njihovoj prepisci se ponovo pojavila konstrukcija “poslednji na svetu“, ministarka je navela da su Dačić i SPS poslednji na svetu koji će se pitati ko će da bude kandidat SNS za predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: