Svet 7

16.05.2024.

11:52

Fico je 10. aprila objavio post na Fejsbuku koji ledi krv u žilama VIDEO

Slovački mediji ponovo objavili govor koji je slovački premijer Robert Fico, koji je upucan juče, objavio 10. aprila.

Izvor: Jutarnji.hr

Fico je 10. aprila objavio post na Fejsbuku koji ledi krv u žilama VIDEO
Profimedia

Podeli:

Na tom snimku Fico je govorio o pretnjama upućenim vladinim političarima.

"Čekam da se frustracija naprednjaka koju hrane mediji pretvori u ubistvo nekog političara u vladi", poručio je tada na Fejsbuku, misleći na pristalice najveće opozicione stranke – Napredna Slovačka, prenosi portal Novinki (Novinky).

"Birači Napredne Slovačke bezobrazno psuju vladine političare na ulicama, a ja samo čekam kada će se ova frustracija, koju intenzivno produbljuju ‘Denník N’, SME ili ‘Aktuality’, pretvoriti u ubistvo nekih od vodećih vladinih političara, a pritom nimalo ne preterujem", rekao je tada Fico, koga su zapadni mediji okarakterisali kao proruskog desno orijentisanog populistu.

Od kada je ponovo seo u premijersku fotelju, deo javnosti u Slovačkoj se ne smiruje i opozicija stalno organizuje proteste.

Takođe, na njihovoj strani su i mediji, zbog čega je, između ostalog, Ficova vlada inicirala izmene zakona o medijima, što je opet dodatno razbesnelo opozicione pristalice.

Fico se danas nalazi u bolnici Ruzvelt u Banskoj Bistrici, gde je operisan pet sati, nakon što je na njega pucao iz blizine 71-godišnji Juraj Cintula. On je, navodno, tokom policijskog ispitivanja rekao da je to uradio jer se ne slaže sa Ficovom politikom.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: