Niš odustao od "crne liste" građana

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović odustao je od namere da se formira zbirka podataka građana koji su tužili grad.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 23.08.2016.

12:52

Niš odustao od
Tanjug

To je na svom nalogu na Tviteru objavio poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, posle upozorenja koje je uputio prvom čoveku Grada Niša.

“Javio se telefonski, odmah po upozorenju, gradonačelnik Niša. Neće praviti zbirku podataka građana koji su tužili grad“, naveo je Šabić.

Poverenik je prethodno upozorio Bulatovića da bi formiranje posebne baze podatka o građanima koji su podneli tužbe protiv grada predstavljalo nedozvoljenu obradu ličnih podataka i kažnjiv prekršaj.

Gradonačelnik Niša izjavio ranije je da će grad formirati posebnu bazu podataka o građanima koji su podnosili tužbe protiv grada, kao i posebno radno telo koje će se baviti analizom tih podataka.

On je kazao da je cilj toga da se pronađe kompromisno rešenje između grada i građana koji tuže grad zbog različitih potraživanja, ali i obrnuto, između grada i onih građana koje grad tuži zbog različitih dugovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: