Tači: Bajden od devedesetih naš snažan glas u Vašingtonu

Kosovski predsednik Hašim Tači smatra da je poseta Prištini potpredsednika SAD Džozefa Bajdena "prijateljska" i "novi momenat i prekretnica za Kosovo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2016.

17:22

Tači: Bajden od devedesetih naš snažan glas u Vašingtonu
Foto: GettyImages

"Više od 26 godina potpredsednik Bajden je posvećen miru i stabilnosti u našem regionu. Kosovski narod je ponosan na prijatelja, koji je od početka devedesetih (godina prošlog veka) predstavljao nadu i snažan glas za slobodu i nezavisnost Kosova u Vašingtonu", naveo je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

Naglasio je i da je "prijateljstvo" između Prištine i Vašingtona "večno".

Bajden će se tokom posete Prištini sastati sa Tačijem i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Očekuje se da će u susretu Bajdena sa tamošnjim liderima biti reči o saradnji Kosova i SAD, ispunjavanju odrednica Briselskog sporazuma i daljoj saradnji sa Beogradom na regulisanju "međudržavnih odnosa", budući da SAD srpsku pokrajinu smatraju posebnom državom i podržavaju put Prištine ka evropskim i međunarodnim institucijama - članstvu u EU i NATO.

Bajden i njegova supruga Džil će posetiti mesto u blizini baze "Bondstil", gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju ulice u čast njihovog pokojnog sina Boa Bajdena, gde bi Bajden trebalo i da se obrati okupljenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: