Ponedeljak, 01.08.2016.

13:45

Popović: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti NDH?

Lider SNP Nenad Popović zapanjen je time što Zagreb i jedan od najuticajnijih njuz-magazina, zagrebački “Globus”, s ponosom promovišu ostvo Pag kao mesto žurki.

Izvor: Tanjug

Popović: Zar gej žurke na Pagu, ostrvu smrti NDH?
Foto: Tanjug

Kako kaže, ostrvo Pag predstavljaju kao biser hrvatskog turizma ne pominjući ni jednoga trenutka da su na to ostrvo, od samog osnivanja NDH, dovođeni Srbi i Jevreji koji su monstruozno ubijani i bacani u more.

“Hvaleći se planskim razvojem Paga kao mesta za bahanalije, festivale di-džejeva i gejeva, zvanični Zagreb skrnavi sećanje na poklane Srbe i Jevreje koji su zauvek svojom krvlju obojili ovaj deo Jadrana, i prećutkuje postojanje jednog od najmonstruoznijih nacističkih stratišta u sistemu logora Gospić-Jadovno-Pag”, ocenjuje Popović.

U izjavi dostavljenoj medijima Popović pita da li promovisanje Paga u turistički ponos Hrvatske, znači da uskoro možemo očekivati da se u Jasenovcu otvori kompleks diskoteka?

Možemo li uopšte zamisliti šta bi se dogodilo kada bi se u Aušvicu reklamirao festival di-džejeva, pita takođe lider SNP.

"Ništa me više ne može iznenaditi od evropske Hrvatske, pravne naslednice NDH, pa čak ni otvoreno ruganje nad zaklanim Srbima i Jevrejima, kao što me ništa ne može pokolebati u uverenju da će Srbija nastaviti da vodi politiku zasnovanu na tekovinama pobede antifašizma i borbe za slobodu, istinu i pravdu", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, Srbija ne deli žrtve i s jednakim pijetetom žali i obeležava stradanja svih nevinih civila u ratovima na ovim prostorima, ali sam siguran, ističe Popović, da neće dozvoliti da se ponove nove žrtve i da se blati i ismeva sećanje na ubijene Srbe i Jevreje, koji su na najmonstruozniji način stradali od ruke hrvatskih nacista.

SNP poziva zvanični Beograd da energično ustane protiv povampirenja nacizma u Hrvatskoj i da učini sve da zaštiti preostali srpski narod u Hrvatskoj, zaključuje lider te stranke Nenad Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: