SAD: Naš general nije učestvovao u pokušaju puča

Bela kuća je odbacila navode da je bivši komandant NATO snaga u Avganistanu,penzionisani general vojske SAD Džon F. Kembel, organizator pokušaja puča u Turskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

23:15

Default images
Foto: Sxc

Tu informaciju je objavio turski list "Jeni Safak", pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Portaprol Bele kuće Džoš Ernest je rekao da ove optužbe ne zaslužuju odgovor.

"Optužbe na račun generala Kembela su neosnovane i ne zaslužuju komentar", rekao je Ernest, preneo je Sputnjik.

General Kembel (59) je "jedna od ključnih figura koja je organizovala i kontrolisala vojnike koji su pokušali da izvrše puč u Turskoj", objavio je "Jeni Safak", konzervativni list na engleskom jeziku.

"Jeni Safak" je poznat po lojalnoj podršci predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je bio meta pokušaja vojnog udara, navodi RT.

Kako navodi taj list, Kembel je "takođe upravljao transakcijama u vrednosti većoj od dve milijarde dolara preko nigerijske UBA Banke, koristeći svoje veze u CIA, a novac je delio vojnicima pučistima u Turskoj".

Penzionisani američki general je navodno "dva puta u tajnosti posetio" Tursku između maja i 15. jula, kad je izvršen pokušaj puča, za koje turske vlasti optužuju "Fetulahovu terorističku organizaciju" (FETO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: