Maja Gojković: Izložba je umetnost tipa Marine Abramović

Predsednica skupštine Maja Gojović kaže da ne razume burne reakcije pojedinih predstavnika medija na izložbu "Necenzurisane laži".

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

07:11

Maja Gojković: Izložba je umetnost tipa Marine Abramović
Foto: Tanjug

Funkcionerka SNS je odbacila tvrdnje da izložba predstavlja pritisak.

"Informativna služba moje stranke je na jednom mestu prikupila samo jedan deo članaka, karikatura, emisija, gde su Aleksandar Vučić, njegova porodica i njegovi saradnici prikazivani na najgori način, nije tu reč o kritici, to su izmišljotine", rekla je Gojković za "Politiku".

Ona je ukazala da sve što je na toj izložbi, autori su objavljivali u poslednjih nekoliko godina bez ikakvih problema.

"Ne razumem zašto su sada besni. Kakvi pritisci, pa Koraks je, na primer, objavio knjigu svojim karikatura, organizovao izložbe. Volela bih da ti što polemišu posete izložbu, a garantovano nisu. Svi koji je posete moći će sami da zaključe ima li cenzure u državi ili nema, možda nekom to smeta", dodala je Gojković.

Ona je napomenula da je bila na otvaranju izložbe.

"Bila sam na otvaranju, to je izložba koja je postavljena na moderan način, konceptualna umetnost tipa Marine Abramović", kaže predsednica parlamenta.

Prema njenim rečima, izložba je zainteresovala javnost, ne nameće stav posetiocu, svako sam može da izvuče zaključke iz onoga što je video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: