Nemačka: Sekirom na putnike u vozu uz "Alahu akbar" /FOTO

Nekoliko ljudi je povređeno u Nemačkoj kada je muškarac sa sekirom i nožem napao putnike u jednom vozu, javili su nemački mediji. Policija je ubila napadača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.07.2016.

23:20

Nemačka: Sekirom na putnike u vozu uz
Foto. Tanjug

Tri putnika zadobila su teške povrede, a Rojters javlja da su u kritičnom stanju. Jedna osoba je lakše povređena, a 14 je zbrinuto zbog stanja šoka.

Muškarac je nakon napada počeo da beži, a u policijskoj operaciji učestvovao je i helikopter, preneo je BBC. Policija je potvrdila da je napadač ubijen.

Više od deset vozila i ekipa Hitne pomoći nalaze se na mestu napada.

Mediji prenose da je napadač Avganistanac, star 17 godina.
Foto: Tanjug
Napad se dogodio u Hajdingsfeldu, nedaleko od grada Vircburga na jugu Nemačke. Železnički saobraćaj na liniji Vircburg-Hajdingsfeld je blokiran.

Avganistanac star 17 godina koji je sekirom napao ljude u vozu u Nemačkoj je bio pripadnik Islamske države, navode iz ID, prenosi AFP.

"Ubrzo po dolasku u Vircburg, muškarac je sekirom i nožem napao putnike. Tri osobe su teško povređene, a još nekoliko lakše", rekao je portparol policije.

On je kazao da je moguće da je u pitanju "islamistički napad" i da je napadač uzvikivao "Alahu akbar", preneo je AFP.
Foto: Tanjug
Osim toga, bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman je rekao da su istražitelji prilikom pretrage sobe napadača, koga je policija ubila prilikom bekstva, takođe našli rukom naslikanu zastavu Islamske države.

Avganistanac je došao pre dve godine u Nemačku kao maloletnik bez pratnje i u martu je podneo zahtev za azil, rekao je Herman televiziji ZDF.

Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje kada je smešten u hraniteljsku porodicu.

Dve žrtve napada, članovi jedne porodice kineskih turista nalaze nalaze se u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: