ID slavi masakr u Nici, ne preuzima odgovornost

Ekstremistička Islamska država i njene pristalice na društvenim mrežama slave napad u Nici u kojem je stradalo najmanje 80 ljudi, a više od stotinu povređeno.

Izvor: B92

Petak, 15.07.2016.

07:09

ID slavi masakr u Nici, ne preuzima odgovornost
Foto: Tanjug

Džihadistička organizacija, niti bilo koja druga grupa, za sada nije preuzela odgovornost za napad, ali njene pristalice na društvenim mrežama prete i najavljuju nove napade.

Najmanje 80 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je neidentifikovani napadač pucao pa kamionom uleteo u puno šetalište .

Vozač je najpre otvorio vatru na okupljene, a potom krenuo u smrtonosnu vožnju od dva kilometra, gazeći sve pred sobom, da bi bio zaustavljen kada je policija zapucala u prednje vetrobransko staklo i usmrtila ga. U prtljažniku kamiona su pronađeni eksploziv i automatsko oružje.

Pročitajte još:

Pucao pa vozio dva kilometra gazeći ljude

Svedok iz Nice: Odjednom smo čuli da nešto puca

Masakr u Nici: Vozač ubijen, "išao i pucao na ljude"

Objavljen snimak momenta kada kamion udara u ljude

#ISIS community response on #Nice picked up dramatically like #ParisAttack & #BrusselsAttack. Likely ISIS will claim creditit

— Rita Katz (@Rita_Katz) 15. јул 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: