Niz racija zbog Ataturka, uhapšeno 13, među njima i Rus

Turska policija u 16 istovremenih racija širom grada uhapsila je 13 osoba, među kojima troje stranih državljana, zbog napada na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

10:13

Niz racija zbog Ataturka, uhapšeno 13, među njima i Rus
Foto: Tanjug

Kako je objavljeno, trojica stranaca su iz Rusije, Kirgistana i Uzbekistana.

Neimenovani zvaničnik je Rojtersu rekao da je policija izvršila istovremene racije na 16 lokacija u Istanbulu. Prethodno je objavljeno da je turska policija sprovela više racija u Istanbulu i Izmiru tragajući za osumnjičenim članovima Islamske države.

Anadolija je javila da je u Izmiru uhapšeno devet osoba za koje se veruje da su bili u kontaktu sa članovima Islamske države u Siriji.

Nešto ranije, turski mediji su javili da su bezbednosne snage ubile na granici sa Sirijom dvojicu osumnjičenih članova Islamske države.

Turska NTV je navela da jedan od ubijenih tražen u Turskoj zbog sumnje da je planirao samoubilačke napade u Ankari ili Adani, gradu na jugu zemlje.

Fotografija jednog napada je objavljena, možete je pogledati - OVDE.

U terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk u utorak uveče poginula je najmanje 41 osoba, a nešto manje od 250 ih je ranjeno.

Poznato je da mneđu žrtvama ima najmanje 23 turska državljanina, ako i stranaca, među kojima nema Srba, saopštio je srpski konzul Zoran Marković.

Turski zvaničnici saopštili su da je među poginulima pet osoba iz Saudijske Arabije, dve iz Iraka, i po jedna iz Tunisa, Uzbekistana, Kine, Irana, Ukrajine i Jordana.

Trojica bombaša samoubica su najpre vatrenim oružjem pucali u punike, a potom aktivirali eksplozivne pojase.

Napad se dogodio na terminalu za međunarodne dolaske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: