"Najgora masovna pucnjava u istoriji SAD": Krv je svuda

Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 ranjeno u pucnjavi u gej klubu u Orlandu na Floridi. Proglašeno vanredno stanje, broj žrtava će verovatno još da raste.

Izvor: B92

Nedelja, 12.06.2016.

17:43

Foto: GettyImges

Gradonačelnik Orlanda Badi Dajer opsiujući situaciju u Puls noćnom klubu u kojem se napad dogodio rekao je da je “krv svuda”.

Kako kaže, “zbog opširnosti zločina tražio sam od guvernera da proglasi vanredno stanje”.

“Takođe proglasićemo vanredno stanje za grad Orlando kako bismo mogli da dobijemo dodatne resurse u borbi protiv svega nakon napada”, ističe Dajer, prenosi BBC.

Policija je formirala telefonsku liniju za porodice i prijatelje koji traže svoje voljene i brinu se za njih.

Zvaničnici takođe navode da su uvereni da nakon napada nema “dodatnih pretnji” SAD.

“Sigurni smo da nema novih pretnji oblasti Sjedinjenih Američkih Država”, izjavio je specijalni agent FBI Ronald Huper.

Policija Orlanda objavila je takođe na Tviteru šlema jednog policajca i navela da je šlem policajcu tokom pucnjave spasao život. Džon Mina iz policije Orlanda opisao je napad kao “tragediju ne samo za grad već i za čitavu naciju”.

Prema njegovim rečima zvaničnici će uskoro početi sa indentifikovanjem žrtava. Osim toga, on je potvrdio da je broj ubijenih dostigao 50, što pucnjavu u Orlandu čini “najgorom masovnom pucnjavom u istoriji nacije”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: