Potvrđeno: Ubijen lider avganistanskih talibana

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama potvrdio je da je u američkoj operaciji ubijen lider avganistanskih talibana mula Mansur.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2016.

08:08

Potvrđeno: Ubijen lider avganistanskih talibana
Screenshot

Mansurova smrt je "prekretnica u našim naporima za postizanje dugoročnog mira i prosperiteta u Avganistanu", rekao je Obama u saopštenju koje je Bela kuća objavila tokom njegove posete Vijetnamu.

Vođa avganistanskih talibana mula Ahtar Mansur ubijen je u napadu američke bespilotne letelice u Pakistanu.

Portparol Pentagona Piter Kuk izjavio je ranije da su SAD izvele napad u subotu u udaljenom području duž granice Avganistana i Pakistana i da se još analiziraju rezultati napada, ali da se veruje da su Mansur i još jedna osoba ubijeni. Napad je odobrio predsednik SAD Barak Obama.

Mansur je izabran za vođu talibana kada je prošlog leta zvanično potvrđeno da je vođa pobunjenika i osnivač njihovog pokreta mula Mohamed Omar mrtav, dve godine pošto je poginuo.

Talibani su najjača pobunjenička grupa Avganistanu, gde je tokom 15 godina rata poginulo ili ranjeno oko 11.000 civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: