Alžirac oslobođen optužbi za seksualni napad u Kelnu

Nemački sud odbacio je optužbe za seksualno napastvovanje protiv Alžirca osumnjičenog da je bio deo grupe koja je napadala žene u novogodišnjoj noći u Kelnu.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

18:53

Default images

Dvadesetšestogodišnji državljanin Alžira čiji identitet nije bio objavljen, optužen je da je bio deo grupe od desetak muškaraca koji su opkolili žrtvu na stanici u Kelnu i zgrabili je za noge, kukove i struk.

Na sudu danas žrtva nije mogla da prepozna osumnjičenog napadača i tužilaštvo je odustalo od optužbe za seksualno napastvovanje. ;

Optuženi je ipak osuđen zajedno sa svojim 23-oodišnjim bratom na šest meseci zatvora uslovno zbog "pokušaja krađe" u decembru prošle godine, nevezano sa Novom godinom i za skrivanje dva mobilna telefona sumnjivog porekla.

Četiri meseca od kada se desio talas napada na žene u novogodišnjoj noći, sudovi jedva uspevaju da nađu krivce za gotovo 500 slučajeva seksualnog napastvovanja za koje su stigle krivične prijave.

Samo jedan 33-godišnji Marokanac je od 11. aprila na sudu pod optužbama za seksualnu agresiju počinjenu u Diseldorfu, gradu kod Kelna.

Nemačko tužilaštvo je dobilo gotovo 1.200 krivičnih prijava za krađu i nasilje koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u Kelnu, u napadima u kojima su mahom učestvovali stranci i tražioci azila s Bliskog istoka. Od tih prijava 492 su se odnosile na seksualno napastvovanje, prema agenciji DPA.

Do sada je devet muškaraca osuđeno za incidente koji su se dogodili te noći, svi za krađu. Krajem aprila jedan 19-godišnjak koga tužilaštvo u Kelnu smatra jednim od glavnih počinilaca tog nasilja uhapšen je u Švacarskoj, na granici s Nemačkom i treba uskoro da bude predat nemačkim vlastima. Šef lokalne policije je u februaru, međutim, rekao da je moguće da većina počinilaca nikad neće biti nađeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: