"Čudno je – izgorele četiri crkve na tri kontinenta"

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je za Nedeljnik da je simptomatično da su u isto vreme izgorele četiri crkve na tri kontinenta.

Izvor: B92, Nedeljnik

Sreda, 04.05.2016.

08:55

Tanjug

On je istakao i da može u svašta da se sumnja i da su ti požari namerno podmetnuti i da se sve nije desilo slučajno, ali i da ne smemo da donosimo nikakve zaključke dok se ne utvrdi istina.

“Čudno je to što su u isto vreme izgorele četiri naše crkve na tri različita kontinenta. Sve je to simptomatično. Još ne znamo ni kakva je i da li je to neka opomena. I da li je to neko organizovano zapalio”, rekao je Irinej nakon što su na Uskrs u požarima stradali pravoslavni hramovi u Njujorku, Rusiji, Sidneju i Melburnu.

Dodao je i da su svi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi neprijatno iznenađeni, kao i da ga niko iz državnog vrha nije zvao nakon što su izgorele crkve, bar ne do utorka u podne.

”Dobio sam izveštaje od naše ambasade iz Njujorka da se ispituje i istražuje šta je uzrok požara“, ističe poglavar SPC.

Komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro rekao je da su požar u Sabornoj crkvi Svetog Save u Njujorku izazvale neugašene sveće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: