Niška opozicija traži nove izbore i strane posmatrače

Predstavnici niške opozicije zatražili su ispred sedišta Gradske izborne komisije da izbori u Nišu budu poništeni na svim nivoima.

Izvor: Beta

Subota, 30.04.2016.

22:28

Niška opozicija traži nove izbore i strane posmatrače
Foto: Thinkstock

Da se izbori ponove tražili su predstavnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske partije, Narodnog pokreta Srbije, Liberalno demokratske partije i Demokratske unije Roma.

Oni su takođe zatražili dolazak stranih posmatrača na ponovljene izbore i smenu Gradske i opštinskih izbornih komisija.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović je izjavio da se u gradu dogodilo "lopovsko čudo".

"Imamo dokaze da je krađe bilo na svim nivoima, kako na opštinskom i gradskom nivou tako i na republičkom. Izbori u Nišu su potpuno neregularni i tražimo njihovo ponavljanje", rekao je Jovanović.

On je istakao da se vladajuća stranka toliko zanela u ubacivanju listića u biračke kutije da su čak na pojedinim mestima listiće za opštinske izbore ubacivali u kutije za republičke izbore.

"Očigledno da je vladajuća stranka imala nameru da osvoji Niš iako su po svim istraživanjima u Nišu imali najgore rezultate", istakao je Jovanović.

Lider niških socijaldemokrata Dragoslav Ćirković je naglasio da "niko živ" u Nišu ne zna gde su štampani listići za gradske i opštinske izbore.

"Za republičke izbore listiće je štampao Službeni glasnik, ali ne znamo ko je štampao ostale listiće, niti u kolikom broju, niti koliko njih je preuzeto", izjavio je Ćirković.

Potpredsednik Demokratske unije Roma Saša Arifović rekao je da ta stranka podržava zahtev za ponavljanje izbora u Nišu.

"Predizborna kampanja takođe nije bila fer. Niške romske mahale bile su korumpirane raznim paketima hrane i novčanim sredstvima koja su isplaćena preko Centra za socijalni rad", rekao je Arifović.

Konferenciju za novinare na otvorenom pratilo je stotinak pristalica i članova opozicionih stranaka koje traže ponavljanje izbora.

DS, SDS, NPS i LDP u Nišu su na izborima nastupili zajedničkom izbornom listom "Niš, moj grad"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: