Ponovo haos u FR: Sukobi na ulicama, gore automobili VIDEO

Francuski demonstranti su se vratili na ulice zbog predloženih izmena zakona o radu, a zbog protesta su otkazani i kasne mnogi letovi aviona s dva aerodroma.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

17:25

Ponovo haos u FR: Sukobi na ulicama, gore automobili VIDEO
Ssreenshot

Francuska televizija je emitovala snimke sukoba policije s demonstrantima u Marselju i drugim mestima u zemlji. Organizovana je protestna šetnja kroz Pariz.

Lokalni mediji prenose da je u pojedinim gradovima policija upotrebila suzavac u sukobu s demonstrantima, kao i da ima uhapšenih.

Na fotografijama i video-snimcima koji su postavljeni na društvenim mrežama vide se zapaljeni automobili i gust dim na ulicama. Zbog štrajka kontrolora leta, otkazano je 20 odsto svih letova s aerodroma Orli u Parizu, letovi s aerodroma Šarl de Gol masovno kasne, objavljeno je danas na sajtovima aerodroma. Francuska se suočava s mnogim štrajkovima zbog reforme zakona o radu koji je trebalo da podstakne preduzeća da zapošljavaju. Protivnici ovog predloga tvrde da će ovaj zakon ugroziti "teško stečenu zaštitu radnika" i da neće imati nikakav uticaj na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti u ovoj zemlji. . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: