Šef CIA u BiH, postignut dogovor

Direktor američke CIA Džon Brenan i direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić dogovorili su intenzivniju saradnju dve agencije.

Izvor: B92

Subota, 23.04.2016.

21:58

Šef CIA u BiH, postignut dogovor
Foto: Gettyimages

Dogovorena je saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa dve agencije.

Kako je saopšteno iz OBA, tokom sastanka ocenjeno je da je poseta Brenana BiH, koji je bio u uzvratnoj poseti na poziv Mehmedagića, bila izuzetno uspešna i produktivna.

Tokom dvodnevne posete BiH šef CIA-e je imao odvojene sastanke i sa članovima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, te sa članovima Predsedništva BiH.

Brenan je juče izrazio podršku radu Udarne grupe, naglasivši da će CIA podržavati rad agencija u BiH kroz razmenu podataka preko OBA.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u BiH, o preduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih bezbednosnih agencija i tela u BiH, kao i o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Udarnu grupu za borbu protiv terorizma čine generalni direktor OBA Osman Mehmedagić, ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, glavni tužilac Goran Salihović, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić, direktor Granične policije Zoran Galić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela Mirsad Vilić, direktor Službe za strance Slobodan Ujić.

U Udarnoj grupi su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić.

Sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa Brenanom prisustvovala je i ambasador SAD u BiH Morin Kormak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: