Ponedeljak, 18.04.2016.

16:25

Šta ste rekli: Da li je Srbija na pravom putu?

Od ukupno 1.009 ispitanika u istraživanju Antena grupe Srbija i CESID pred izbore, 41 odsto njih je reklo da živi gore nego pre tri godine.

Izvor: B92

Šta ste rekli: Da li je Srbija na pravom putu?

Istovetan rezultat je viđen i kada je postavljeno pitanje u kom smeru se kreće Srbija.

Da se stvari kreću u lošem pravcu misle muškarci, dok pripadnice lepšeg pola imaju drugačije razmišljanje, smatraju da “idemo ka boljem“.

Negativan stav imaju mladi do 30 godina, dok pozitivne misli iskazuju najstariji među ispitanicima, od 60 i više godina.

Da se zemlja kreće u lošem smeru smatraju i najobrazovaniji.

Od ukupnog broja ispitanika nešto više od 41 odsto ističe da je Srbija trenutno na lošem koloseku, za “stajanje u mestu“ se odlučilo 18,1, a odgovor “dobar“ dalo je 35,9 odsto.
Ponovo su najobrazovaniji rekli da žive gore nego pre tri godine, a takav stav izneo je 41,1 odsto ispitanika, da je stanje bez promena izjasnilo se 35,6, dok bolje živi 22,7 odsto.

Ispitanici muškog pola su rekli da žive gore, a bolje oni stariji od 60 godina.
Na pitanje šta bi trebalo da bude prvi zadatak nove vlade, 16,6 odsto ispitanika je reklo “otvaranje novih radnih mesta“, za “brigu i posao za mlade“ glasalo je 0,2 odsto manje.

To su stavovi onih koji su istakli da znaju odgovor na ovo pitanje, a to su uglavnom bili ispitanici mlađi od 40 godina.

Za povećanje životnog standarda opredelilo se 15,6 odsto, a borbu protiv korupcije i kriminala apostrofiralo je 8,8 odsto.

U sredu vam donosimo odgovore na pitanja - ko je od još aktuelnih ministara ostavio pozitivan, a ko negativan utisak na vas, ali i odgovore na pitanja u vezi sa situacijom u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: