Uhapšen zbog pretnji redakciji Insajdera i Matiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da je uhapšena osoba koje je pretila novinarima Brankici Stanković i Veranu Matiću.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 23.03.2016.

13:09

Uhapšen zbog pretnji redakciji Insajdera i Matiću

Stefanović je na svom nalogu na Tviteru izneo da je uhapšena osoba koja je u mejlu pretila redakciji portala Insajder.net i Veranu Matiću, uredniku Informativnog programa B92.

Redakcija portala Insajder.net u proteklih nedelju dana dobila je više pretnji smrću.

"Policija je uhapsila osobu koja je u više navrata uputila pretnje i time pokazala da u Srbiji neće biti onih koji mogu nekažnjeno da prete ljudima", rekao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, posao policije je da reši sve takve slučajeve i sa drugim službama i organima obezbedi sigurnost i bezbednost u našoj zemlji.

"Apsolutna stabilnost mora da bude prioritet, jer je ona važna, kako za jačanje naše zemlje, tako i za osećaj sigurnosti svakog građanina Srbije", istakao je Stefanović.

Pripadnici MUP-a su, u koordinaciji sa Tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili D .A.(1974) iz Vršca osumnjičenog da je ugrožavao sigurnost. Tokom pretresa kod osumnjičenog je pronađena mačeta koja je privremeno oduzeta, saopšteno je z MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden Tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala. Insajder.net objavio je preteće poruke uz napomenu da su upućene pretnje eksplicitne i u više navrata za samo nekoliko dana poslate su od iste osobe sa iste mail adrese. Prva je poslata posle gostovanja Brankice Stanković u emisiji Pressing na N1

Sadržaj poruka prenet je u originalu, bez korekcija.

14.03.2016

Subject: Svraka!

User message: Ti imas obraz da se pojavis na telviziji.....ti iams obraz zajedno sa svima njima da nesto pricas o nekom......ti i svi vi ste stoka kava nepostoji na kugli zemaljskoj! Vas deca ce da dozivvaju moje ime i kosmarnim snovima to ti garantuje andjeo smrti!

19.03.2016

Subject: Svraka!

User message: Krvavu ti majku jebem i tebi i svima njima hocu da cuje m u vestima da su ti prosvirali mozak zajedno sa Veranom i Jelnom i da su ubili boga u lepom decku! I da ti stavim ruzu na sanduk! I docekacu! Jebes mi sve...imas samo ovu noc i nista vise! Dacu im 15 dana da te overe!

20.03.2016

Subject: Svraka!

User message: Slusja Irena kurvo cim predjes u Bosnu zadavice te ko pile to ti garantujem! I tebi i ostalim kurvama!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: