Eksplozija u centru Istanbula, petoro mrtvih FOTO

U eksploziji u prometnoj ulici u centru Istanbula poginulo je pet osoba, uključujući bombaša samoubicu, izjavio je gradonačelnik Istanbula Vasip Šahin.

Izvor: B92, Beta

Subota, 19.03.2016.

10:36

Eksplozija u centru Istanbula, petoro mrtvih FOTO
Foto: Tanjug

Šahin je rekao da je u eksploziji povređeno 20 ljudi, od kojih je troje zadobilo teže povrede, prenela je turska agencija Džihan.

Eksplozija je odjeknula u ulici Istikal, koja predstavlja pešačku zonu s brojnim međunarodnim radnjama i šoping centrima, rekao je za Rojters jedan od svedoka.

U toj ulici smešteni su i brojni kafići, restorani i strani konzulati, a vikendom je velika gužva.

Policija i vozila Hitne pomoći preplavile su Trg Taksim i pešačku zonu.

Privatna NTV televizija prenela je da se eksplozija dogodila ispred jednog šoping centra.

Policijski helikopteri kruže iznad mesta napada, navodi Rojtersov svedok. Fotografije i snimci sa mesta eksplozije koji su objavljeni na društvenim mrežama prikazuju strahotne prizore. Policija je blokirala ulicu, a nekoliko desetina vozila Hitne pomoći je na licu mesta.

Svi povređeni odvezeni su u bolnice, preneo je AP.
Foto: Tanjug
Eksplozija se dogodila samo šest dana nakon bombaškog napada u Ankari, u kojem je ubijeno 37 osoba.
Foto: Tanjug
Odgovornost za taj napad preuzela je ekstremistička grupa Jastrebovi slobode Kurdistana (TAK), koja je zapretila novim napadima protiv turskih bezbednosnih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: