Petak, 04.03.2016.

19:27

List Zaman: Odluka suda napad na slobodu medija

Najprodavaniji turski opozicioni list Zaman, koji će po odluci suda biti pod upravom pravosudnih organa, saopštio je da takav potez napad na slobodu medija.

Izvor: Beta

List Zaman: Odluka suda napad na slobodu medija
Foto: Gettyimages

Kako je navedeno na sajtu Zamana, odluka da pravosudni organi vode medijske organizacije predstavlja novi, još jedan metod za "ućutkivanje".

Dve TV stanice pod upravom pravosudnih organa u Turskoj bankrotirale su pre nekoliko dana, dodaje list u saopštenju.

"Dnevnik Zaman je pod ozbiljnim pritiskom već duže od dve godine, koji se ogleda u zabrani akreditacija, poreskim inspekcijama, mešanjem u oglašavanje i pretnjama njegovim čitaocima", navodi se na sajtu.

List izražava zabrinutost zbog "svih razvoja događaja" koji podrivaju demokratiju Turske.

Turkska agencija Džihan prenela je vest o odluci suda, postavljajući pitanje "da li se sloboda medija ubija u Turskoj".

Dnevnik Zaman, povezan s propovednikom koji se nalazi u izgnanstvu u SAD, biće pod upravom pravosudnih organa, odlučio je ranije danas sud u Istanbulu.

Odluka suda dolazi nakon što je turska vlada intenzivirala kampanju protiv propovednika Fetulaha Gilena (Fethullah Gulen), koji je nekada bio blizak predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a sada je njegov veliki neprijatelj.

Lider Turske u prethodne dve godine je u više navrata pokretao sudske procese i čistke protiv pristalica imama Gilena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: