Ovlašćenje ministru odbrane za angažovanje vojske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas odobrenje ministru odbrane da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 25.02.2016.

16:06

Ovlašćenje ministru odbrane za angažovanje vojske
Foto: Thinkstock

To je novinarima nakon sednice Saveta bezbednosti, povodom migrantske krize, rekao ministar pravde Nikola Selaković.

To znači da i ministar odbrane, u odsustvu predsednika, može da donese odluku o angažovanju vojske, ukoliko za to bude potrebe, odnosno ako policija ne bude mogla sama da održi red i mir na granici.

"Državni organi, bezbednosne službe imaće dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki bezbednosni izazov i zaštite državni poredak i građane", rekao je Selaković novinarima.

Bezbednost građana i imovine je apsolutni prioritet i svi organi imaju obavezu da rade na njihovoj zaštiti.

Sednici su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović i v.d. ministra odbrane Zoran Đorđević, kao i čelni ljudi vojske i bezbednosnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: