Tužba protiv Putina:"Dao je novac firmi svog zeta"

Ruski opozicionar Aleksej Navalni rekao je da je podneo tužbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92, Rojters

Četvrtak, 11.02.2016.

22:35

Default images
foto: Beta/AP

On je naveo da je tužio svog političkog rivala nakon što je agencija Rojters objavila da je kompanija čiji je delom vlasnik Putinov zet od države dobila pomoć od 1,75 milijardi dolara.

Rojters je objavio da je kompanija Sibur, u kojoj deonice ima Kiril Šamalov, dobila subvencije države pod “iznenađujuće povoljnim uslovima“.

Navalni je u tužbi istakao da je Putin prekršio ruske zakone protiv korupcije pošto nije objavio da je u sukobu interesa kada je lično odobrio finansiranje kompanije Sibur.

Tražio od suda da proglasi nezakonitom odluku predsednika Rusije kako bi se sprečilo dalje širenje sukoba interesa, a zahteva i da se Putin izuzme iz donošenja bilo kakvih rešenja kada je u pitanju kompanija Sibur.

“Kiril Šamalov je suprug Putinove ćerke, Putinova odluka da kompaniji Sibur dodeli državni novac je klasičan sukob interesa, pravo iz udžbenika“, naveo je Navalni.

Portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov rekao je da Putin nije informisan o tužbi i nije hteo da odgovori na pitanja agencije Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: