TR: Vlast htela da cenzuriše izveštaje o tragediji

Turska vlast je pokušala da cenzuriše medijske izveštaje o terorističkom napadu u Ankari u kom je stradalo najmanje 86 osoba.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

21:06

Default images
foto: Beta/AP

Regulatorna tela su prenela medijima naređenje premijera Ahmeta Davutoglua da se uspostavlja privremena zabrana emitovanja snimaka napada.

Iz Vlade Turske je saopšteno da je to učinjeno kako bi se sprečilo emitovanje momenta ekslozije, nasilje i krvave slike koje mogu da dovedu publiku u stanje panike.

Takođe, mediji su upozoreni da bi mogli da se suoče sa totalnim prekidom programa ukoliko se ne povinuju naredbi zvanične Ankare.

U međuvremenu, turski aktivisti su naveli da su pojedini mobilni operateri blokirali pristup društvenim mrežama, ali su se uprkos tome pojavljivali snimci događaja, kao i sve ono što se događalo potom.

Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: