Mustafa:Bez sporazuma o ZSO ako Ustavni sud odluči

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da se sporazum koji se odnosi na ZSO neće sprovesti ako Ustavni sud oceni da i jedna tačka nije u skladu sa Ustavom.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

19:29

Default images
foto: Beta/AP

On je obraćajući se na Fejsbuku, međutim, podsetio i da se ZSO formira na osnovu međunarodnog sporazuma, koji je prihvatila kosovska skupština i da se ne može govoriti o povlačenju potpisa, nego o sprovođenju zakona.

Mustafa je rekao i da za Kosovo nisu problem ni ZSO, a ni demarkacija za Crnom Gorom, već neprimenjivanje zakona što, kako je naveo, stimuliše nasilničko jurišanje da se dolazi na vlast van demokratskih pravila.

Poslanici tri opozicione političke stranke u Skupštini Kosova predvođeni Samoopredeljenjem blokiraju rad parlamenta gotovo tri sedmice zahtevajući da Mustafa povuče potpise sa sporazuma postignutih sa Beogradom krajem avgusta u Briselu, posebno sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, a protive se i sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

U petak je poslanik Pokreta Samopredeljenja Aljbin Kurti bacio suzavac u skupštinsku salu.

Nasilje u parlamentu i blokadu osudili su Kancelarija EU, specijalni predstavnik Unije na Kosovu, ambasade i kancelarije država članica EU, OEBS, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: