Ajatolah zabranio dalje pregovore Irana i SAD

Ajatolah Hamenei je zabranio bilo kakve dalje pregovore između Irana i SAD, manje od tri meseca pošto je Teheran potpisao nuklearni sporazum sa Zapadom.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

12:33

Default images
foto: Getty Images

"Kroz pregovore Amerikanci nastoje da utiču na Iran, ali ima naivnih ljudi u Iranu koji to ne razumeju", rekao je Hamenei.

On nikada nije javno odobrio dogovor postignut sa svetskim silama u julu, koji se smatra za političku pobedu umerenih snaga u Iranu, na čelu sa predsednikom Hasanom Rohanijem.

"Pregovori sa SAD otvoraju kapije za njihov ekonomski, kulturni, politički i bezbednosni uticaj. Čak i tokom nuklearnih pregovora, oni su pokušavali da naškode našim nacionalnim interesima, kad god su imali priliku", naveo je Hamenei na svom zvaničnom sajtu.

Takvi komentari iranskog vrhovnog duhovnog vođe u direktnoj su suprotnosti sa politikom iranskog predsednika koji teži normalizaciji odnosa Teherana sa Zapadom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: