Utorak, 06.10.2015.

14:09

Fic upozorio kosovske političare

Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic kaže da održavanje izbora na Kosovu nije dobro za Kosovo i da oni koji to zahtevaju to čine iz ličnih ambicija.

Izvor: Beta

Default images

"Zabrinuta sam zbog neodgovornih glasova koji pozivaju na nove izbore, iako Kosovo ima funkcionalnu Vladu i većinu u parlamentu. Posle prošlogodišnjih izbora i šestomesečne blokade, Kosovo je išlo mnogo unazad. To bi bio loš scenario za narod Kosova", rekla je Fic, a prenose prištinski mediji.

Ona je ocenila da su političari izabrani predstavnici naroda i dobrobit naroda treba da stave ispred ličnih interesa i ambicija.

Fic je ocenila da Kosovo, ako budu održani izbori, može da ;zaboravi na viznu liberalizaciju i volju donatora, investitora i dijaspore.

Protiv održavanja novih izbora na Kosovu se izjasnio i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Greg Delavi koji je rekao da će građani Kosova glasati 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: