Rusija: Panika u ID, dezertiraju, beže ka Evropi

Ruski vazdušni napadi na Islamsku državeu izazvali su paniku u njihovim redovima tako da militantne grupe napuštaju svoje položaje, saopšteno je iz Moskve.

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

19:09

Default images
Foto: Beta/AP

Takođe je saopšteno da 600 plaćenika pokušava da nađe put ka Evropi.

Sumirajući rezultate prva tri dana napada, visoki zvaničnik ruskog Generalštaba, general Andrej Kartapolov, rekao je da su ruski borbeni avioni izveli više od 60 udara na 50 ciljeva IS i dodao da će Rusija intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji.

"Naši obaveštajni podaci pokazuju da militanti napuštaju oblasti koje su pod njihovom kontrolom. Panika i dezerterstvo počeli su da se šire njihovim redovima. Oko 600 plaćenika napustilo je svoje položaje i pokušava da pronadje put do Evrope", rekao je Kartapolov, prenose agencije.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: