Vučić: Svi smo postali menadžeri, a zidare uvozimo

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će u reformi obrazovanja biti najviše problema, ali da će u Srbiji biti uvedeno dualno obrazovanje.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

15:06

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je, na pitanje studenata tokom predavanja na Pravnom fakultetu, govoreći o dualnom obrazovanju, rekao da Srbiji nedostaju bravari, zidari...

"Nemamo ih, angažujemo ljude iz Bosne, Crne Gore, zato što smo u prethodnih 15 godina svi postali menadžeri", rekao je Vučić i dodao da su potrebni i menadžeri, ali da, kako kaže, treba da napravimo nešto novo.

Vučić je rekao da u Srbiji postoje škole sa jednim đakom. U SAD, kako je podsetio, đake razvoze 50 kilometara, a kod nas se tako ne radi, jer svako selo mora da ima školu.

"Država mora da plati svakog nastavnika, za opremu mora da plati ogromne troškove, a to se ne vidi u većem znanju", rekao je Vučić i istakao da se mora razvijati preduzetnički duh.

Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka izgubili smo preduzetnički duh, devedesetih i dvehiljadite izgubili smo radne navike, pa imamo ozbiljan problem, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: