Fond B92: Počela "Bitka za škole"

Pred novu školsku godinu Fond B92 i BIC pokrenuli su akciju ''Bitka za škole'' u sklopu koje uz pomoć donatora obezbeđuju kvalitetnije uslove i opremu za škole.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

16:40

Default images

Za svaku kupljenu olovku, bojice ili neki drugi proizvod označen nalepnicom “Bitka za škole”, donira se 50 RSD.

Kažu humanost nema cenu. Naročito kada je neophodna najmlađima, kako bi izrasli u velike ljude. Poplave koje se ne zaboravljaju, nanele su veliku štetu školama širom Srbije.

"Prošle godine smo imali aktivaciju za poplavljene vrtiće, ove godine smo prešli na aktivaciju ''Bitka za škole''. Znači za svaki kupljeni BIC proizvod mi zajedno delimo 50 rsd, za obnovu škola u Srbiji. I danas imamo radionicu ''počinje škola'', dečica dolaze ovde i crtaju, i imamo čestitke koje se šalju vrtiću u Vranju", kaže Marija Pasuljević, marketing direktor za BIC.

Ova deca pokazala su da za humanost godine nisu važne.

"Ovo je dokaz da naši najmlađi mogu mnogo da doprinesu i da podstaknu svoje drugare, da im pomognu i požele srećan početak školovanja, školske godine. Mi smo se ovde lepo družili, oni su crtali sve redom, od svakodnevnog života, preko uspomena, mašte, sve su stavljali na papir, dobro smo se zabavljali i drago mi je da deca troše vreme na ovaj način", navodi Katarina Lazarević sa B92.

Iz Fonda B92 kažu da će prioritet biti škole za koje je potrebno najviše ulaganja, a takvih je na stotine.

"To nisu samo škole, nego su to izdvojena odeljenja koja se nalaze u manjim mestima, škola koja smo sad restruktuirali u sklopu prethodne akcije sa Bic-om, ima 16 đaka i to je škola koja se nalazi u Barama kod Sjenice. Tako da je taj spisak škola prilično veliki, i potrebno je mnogo da bismo postigli krajnji cilj. Tako da nastavljamo, posle bitke za bebe, bitke za porodilišta, sad smo prešli na osnovne škole, idemo na srednje, pa ne znam da li ćemo na fakultete da stignemo, ali pokrivamo sve generacije", objašnjava Nebojša Glišić iz Fond B92.

BIC je prvi donator koji se priključio akciji ''Bitka za škole''. Akcija se nastavlja, a svaki donator je dobrodošao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: