Izbeglice se ugušile, mrtve prevezene u Austriju

Austrijska policija je potvrdila da je između 20 i 50 izbeglica pronađeno mrtvo u kamionu blizu Beča, kao i da je uzrok smrti gušenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

21:15

Default images
foto: Beta/AP

Direktor policije Hans Peter Doskozil je rekao da zvaničnici za sada imaju veoma malo informacija.

“Zamislite u kakvom su stanju pronađena tela. Zato ne možemo da kažemo koliki je tačan broj stradalih“, rekao je Doskozil.

Takođe, naveo je da će samo za prebrojavanje mrtvih biti potreban dug vremenski period, a petak se pominje kao najraniji dan za objavljivanje preliminarnih informacija.

Policija veruje da je određeni broj izbeglica preminuo pre ulaska u Austriju.

“Sumnjamo da su neke izbeglice preminule pre dan ili dva. Mnogo stvari pokazuje da su krijumčari preko granice prevezli mrtve izbeglice“, dodao je Doskozil.

Mađarski zvaničnici su naveli da sarađuju sa austrijskim vlastima u istrazi, a iz Beča je navedeno da je vozač kamiona verovatno već napustio Austriju.

Napušteni kamion, nađen na istoku Austrije, u kome su pronađena tela oko 50 izbeglica, imao je mađarske registarske oznake, saopštio je portparol mađarske vlade Janoš Lazar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: