"Velika delegacija Irana u septembru u BG"

Srbiju će od 16. do 19. septembra posetiti velika politička-privredna delegacija Irana, najavio je ambasador te zemlje u Beogradu Madžid Fahimpur.

Izvor: B92

Sreda, 12.08.2015.

16:16

Default images
Foto: Thinkstock

Fahimpur je to izjavio na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

Delegaciju će činiti predstavnici ministarstava poljoprivrede, industrije, rudarstva, trgovine, turizma i sporta, stručnjaci iz centralne banke, kao i poslovni ljudi iz privatnog sektora, rekao je Fahimpur koji je sa Ljajićem razgovarao o narednim koracima u cilju unapređenja ukupnih ekonomskih odnosa između dve zemlje.

Fahimpur je dodao da će poseta iranske političko-privredne delegacije Srbiji biti prva poseta tog tipa jednoj evropskoj državi nakon postizanja Sporazuma o nuklearnom programu, što dovoljno govori o značaju koji Iran pridaje saradnji sa Srbijom, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Ljajić i Fahimpur konstatovali su prilikom susreta i da su nakon postizanja Sporazuma o nuklearnom programu Irana i šest najvećih svetskih sila i relaksiranja međunarodnih sankcija prema toj zemlji, stvoreni svi uslovi za intenziviranje ekonomskih odnosa Srbije i Irana.

Osim toga, očekuju da će prilikom posete iranske delegacije biti zaključeni konkretni ugovori i poslovni aranžmani privrednika Irana i Srbije.

Na sastanku je takođe dogovoreno i da u novembru ove godine u Teheranu bude održana sednica Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Irana, tokom koje se očekuju novi dogovori o daljem unapređenju ukupnih odnosa dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: