Višečasovna zadržavanja na Horgošu

Na graničnom prelazu Horgoš jutros su višečasovna zadržavanja putnika kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

10:07

Default images
Foto: Beta/AP

Po jutrošnjim podacima Auto-moto saveza Srbije, zadržavanja na izlazu iz Srbije ka Madjarskoj iznose dva sata, dok se na ulaz u Srbiju čeka sat i po.

Što se mađarske strane tiče, podaci njihove policije govore da se na izlaz iz Madjarske čeka tri sata, a na ulaz u ovu zemlju dva sata.

Na prelazu Bački Vinogradi na ulaz u Srbiju se čeka oko sat vremena, dok na ostalim prelazima izmedju Srbije i Madjarske u ovom momentu nema dužih zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na prelazu Gostun na izlazu iz Srbije čeka se najduže do sat i 40 minuta, a na Špiljanima oko 45 minuta.

Na Batrovcima se na izlazu iz Srbije čeka oko 60 minuta, dok se na ulazu čeka oko dva sata.

Auto moto savez Srbije upozorava da vozače danas očekuje još jedan turistički talas i velika smena turista, kako vozača koji se kreću ka jugu naše zemlje, tako i onih koji se kreću nazad prema zapadu.

Auto moto savez savetuje građane da na planirano putovanje krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko je neophodno baš u dane vikenda, onda da koristite manje frenkventne granične prelaze i alternativne putne pravce.

Pojačani saobraćaj u danima vikenda može izazvati ponovo duge kolone i zadržavanja, kako na pojedinim graničnim prelazima tako i na glavnim putnim pravcima u našoj zemlji.

Vozačima savetujemo više opreza i tolerancije u vožnji, najviše na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja.

Od 3. avgusta, u periodu od 07 do 15 sati, doći do izmene režima obavljanja saobraćaja na državnom putu prvog A reda Subotica-Beograd.

Radovi se izvode na interventnoj popravci dilatacione spojnice na delu mosta pre pretlje Vrbas-Srbobran na levoj traci smera ka Beogradu, a saobraćaj će se, prema postavljenoj signalizaciji preusmeravati u brzu traku u smeru ka Subotici.

Prema informacijama "Železnice Srbije" od 16. avgusta od 10 sati do 23 avgusta do 22 sata, izvodiće se građevinski radovi sa privremenom organizacijom drumskog saobraćaja pruga Beograd - Šid, ukrštanje sa zemljanim putem u mestu Dobrinci, što će dovesti do reorganizacije drumskog saobraćaja.

Radovi će se izvoditi i u mestu Kraljevci, od 23. avgusta od 10 sati do 5. decembra do 22 sata. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom sgnalizacijom uz privremenu obustavu drumskog saobraćaja preko putnih prelaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: