Kameron uputio pismo hvale Vučiću

Britanski premijer Dejvid Kameron uputio je pismo premijeru Srbije Vučiću u kojem hvali njegovo liderstvo i ističe uverenje da će srpske reforme dati rezultate.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2015.

11:30

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Kameron je pozdravio napore srpskog premijera da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu.

Pismo britanskog premijera Vučiću je danas uručio ambasador Velike Britanije Denis Kif.

Ambasador Kif uručio je Vučiću pismo u kojem britanski premijer, kako je saopšteno, "hvali liderstvo premijera Vučića i izražava podršku reformama i ekonomskim merama Vlade Srbije, s verom da će one doneti rezultat, kako u napretku na evropskom putu, tako i u povećanju blagostanja stanovnika Srbije".

Britanski premijer pozdravlja i napore premijera Vučića da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući njegovu ulogu u dijalogu sa Prištinom, i hrabru i ispravnu odluku da učestvuje na komemoraciji u Srebrenici, jer Velika Britanija podržava politiku pomirenja i stabilnosti u regionu, navedeno je.

Zahvalivši na pismu, premijer Vučić rekao je ambasadoru Kifu da reforme premijera Kamerona kojima je povećana zaposlenost u britanskom privatnom sektoru mogu da budu uzor za Srbiju i da zato računa i na praktičnu pomoć britanskih stručnjaka.

Ambasador Kif rekao je da će novi fond i program podrške, koji pokreće Velika Britanija, biti realizovan u saradnji sa Vladom Srbije, kako bi se utvrdile oblasti u kojima britansko iskustvo može najviše da doprinese napretku zemlje.

U razgovoru je istaknuta potreba unapređenja saradnje Srbije i Velike Britanije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: