Vučić u Potočarima, dobio Srebrenički cvet / FOTO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto posle 10h u Potočare gde se obeležava 20 godina od zločina nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 11.07.2015.

10:25

Default images
Foto: Tanjug

Majke Srebenice su premijeru Vučiću poželele dobrodošlicu, a jedna od njih Hatidže Mehmedović mu je na rever okačila Srebrenički cvet.

Majke stradalih Srebrenici su se rukovale i izljubile sa srpskim premijerom. Istovremeno pojedini okupljeni gradjani su mu zviždali i dobacivali.

Foto: Tanjug
Vučić je u Memorijalnoj sali obišao izložbu "Srebrenica – Potočari – 1995. – 2015.", gde se, u prisustvu medija, upisao u knjigu žalosti.

Upisujući se u Knjigu žalosti, Vučić je izrazio najdublje poštovanje prema žrtvama zločina u Srebrenici i poručio da se on nikada ne sme zaboraviti, kao i da je vreme da počne da se gradi drugačija budućnost srpskog i bošnjackog naroda.

"Nadam se da se ovako užasan zločin više nikada neće dogoditi. Uveren u drugačiju i bolju budućnost u odnosima srpskog i bošnjačkog naroda izražavam najdublje poštovanje prema svim žrtvama, njihovim porodicama", napisao je premijer u Knjizi žalost.

"Ovde u Srebrenici je obaveza svakog od nas da pognemo glavu i ne zaboravimo, i počnemo da stvaramo drugačiju budućnost", poručio je srpski premijer u Knjigu žalosti u koju se upisao povodom 20. godišnjice zločina u Srebrenici.
Foto: Tanjug
Mediji u BiH prenose poruku premijera uoči dolaska u Srebrenici u kojoj je on kazao da Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin u Srebrenici, da njegova ruka pomirenja ostaje pružena bez ikakve politike i da Vlada Srbije želi zajednički život sa Bošnjacima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: