Dodik: Nikolić za jedinstvo Srbije i Srpske

Predsednik RS Milorad Dodik odbacio je tvrdnje člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da predsednik Srbije Tomislav Nikolić deli Srbe s obe strane Drine.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

17:15

Default images
foto: Tanjug

Dodik je rekao da je upravo obrnuto, te da je Nikolić manifestovao jedinstvo koje su dve vlade i dva predsednika pokazali u nastojanjima oko rezoluciji o Srebrenici.

"Očekivalo se i da Ivanić bude deo te većine i da zakaže sednicu Predsedništva BiH da bi ono tu odluku odbacilo", rekao je Dodik i istakao da nije korektno da se o Nikoliću, koji je uputio poziv jedinstva, na taj način govori.

Dodik smatra da je najveći problem za opoziciju Srpske bio stav predsednika Nikolića da niko ne može da radi u zajedničkim institucijama, a da ne poštuje stav Srpske.

Dodik se sastao sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, koji je opozicija ignorisala, a nakon sastanka on je poručio da to govori o njihovom podaništvu Sarajevu i spirali izdaje i prenosa nadležnosti kojom su krenuli.

"Ako nije mogao da nas objedini sud koji progoni Srbe i koji otpušta ratnog zločinca Nasera Orića, onda ne znam šta nas može objediniti i šta bi bilo dovoljno da ljudi iz Srpske demokratske stranke (SDS) shvate situaciju u kojoj se nalazimo", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: