"Orić je sada slobodan čovek"

Pravna zastupnica Nasera Orića Vasvija Vidović rekla je za “Dnevni avaz“ da je nekadašnji komandant muslimana u Sarajevu slobodan čovek.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 25.06.2015.

16:12

Default images
ICTY

Ona je navela da su u toku sve procedure da bivši haški optuženik što pre bude vraćen u Sarajevo iz pritvora u Švajcarskoj gde je uhapšen po poternici Srbije.

“Orić je sada slobodan čovek, u toku je procedura da on što pre dođe u BiH. Verujem da će tako i biti, na tome radi naš tim“, kaže Vidovićeva.

Vidovićeva je rekla da se nalazi na putu za Ženevu i da je vrlo moguće da Orić već u četvrtak popodne dođe u Sarajevo, ako ne, onda u petak prepodne.

Nezir Pivić, zamenik ministra pravde BiH pojasnio je za sarajevski dnevnik da je obaveza švajcarskih organa da Orića prebace u BiH, najverovatnije avionom.

Orić će, prema njegovim rečima, biti predat Graničnoj policiji koja će ga prema proceduri ustupiti Tužilaštvu BiH, koje je tražilo njegovo izručenje.

"Za sada nije poznato vreme izručenja, jer zbog bezbednosnih razloga o tome se ne može govoriti", rekao je Pivić.

S druge strane, portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da će Tužilaštvo o daljim koracima odlučiti tek nakon što Orić bude izručen BiH.

Švajcarski pravosudni organi odlučili su danas da Orića, koji je 10. juna uhapšen u toj zemlji, bude izručen BiH, a ne Srbiji po čijoj poternici je uhapšen.

Odluka o njegovom izručenju je doneta nakon što se Orić izjasnio da pristaje da bude izručen BiH.

Ranije, Orić je rekao da u Srbiju "neće ni za živu glavu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: