SAD: Rusija najveća pretnja, možda pošaljemo F-22

Visoka zvaničnica Vazduhoplovstva SAD Debra Li Džejms istakla je situaciju sa Rusijom kao „najveću pretnju“ i najavila mogućnost slanja F-22 aviona u Evropu.

Izvor: B92

Utorak, 16.06.2015.

08:28

Default images
Foto: Beta, AP

Prema njenim rečima, Vazduhoplovstvo SAD razmatra plan daljeg povećanja snaga u Evropi, prenosi "Raša tudej".

„To je samo početak, biće još toga. Videćete sve više i više rotacionih snaga. Najveća pretnja za nas su ono što se dešava sa Rusijom i njene aktivnosti. To ima veliki udeo u tome zbog čega sam ja u Evropi“, rekla je Debra Li Džejms novinarima u Parizu.

Ona je navela da ne vidi razlog zbog čega F-22 avioni ne bi bili stacionirani u Evropi.

Nakon Francuske visoka zvaničnica Vazduhoplovstva SAD posetiće Britaniju, Italiju, Kipar, Poljsku i Nemačku.

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“, dodala je Džejms.

Pročitajte još: Nadamo se da se planovi SAD o razmeštanju tenkova i teške vojne tehnike u zemljama NATO, na granici sa Rusijom, neće obistiniti i da će "razum preovladati", saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Međutim, rusko Ministarstvo odbrane je obećalo "adekvatan odgovor" ako se u istočnoj Evropi pojave američki tenkovi, javile su ruske agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: