Utorak, 16.06.2015.

08:28

SAD: Rusija najveća pretnja, možda pošaljemo F-22

Visoka zvaničnica Vazduhoplovstva SAD Debra Li Džejms istakla je situaciju sa Rusijom kao „najveću pretnju“ i najavila mogućnost slanja F-22 aviona u Evropu.

Izvor: B92

SAD: Rusija najveæa pretnja, možda pošaljemo F-22 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

dragan ignjatovic

pre 8 godina

da li je evropa jedna od drzava SAD kada su toliko zabrinuti za ruse i zdravlje evrope.pustite jadnubevropu da sama resi svoje odnose sa rusima a vi amerikanci zadrzite svoje avione kod kuce.evropa nije infantilna da ne moze da uredi svoje odnose sa rusima.sta bi bilo kada bi rusi poslali avione u kanadu ili meksiko.

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Država koja ima nuklearni arsenal je sigurna od bilo kojeg oblika vojne agresije , primer za to je Severna Koreja .ŠTA VREDE LOVCI I HELIKOPTERI KAD NEKI LUDAK ISPALI 200-500 NUKLEARKI .I onda the end i wellcome to stone age ,važi samo za preživele .

branko

pre 8 godina

Sto su vam neki komentari. Pa zar vam se sve mora nacrtati? MOZDA!
Ameri uvek pricaju price koje mediji naravno oblikuju kao da je to dogovorena stvar i uvek sa senzacionalnim naslovima. Ali mediji su u pravu sto to rade i ja njih nekrivim vise zato sto vi jedino citate naslove a ne i ono sto je ispod njih. A i zasto bi citali kada ni sam naslov nemozete da razumete.

purgerman

pre 8 godina

Meni osobno je svejedno.Ja sam zivio svoj zivot i nemam jos potrebe da docekam neki treci rat. Jedno je pogrjesno da mjesate Chinu i Ruse zajedno,
jer China sigurno nece maknuti ni prstom ako bi doslo do oruzanog sukoba izmedju USA i Rusije. Ako vem je ispalo iz vida,NATO snage su stacionirale jedan dio svoje vojne sile na Jugoistoku Slovacke i Ukrajine sa svom potrebnom vojnom tehnikom.Putin neka reskira i dalje snadbjeva istocnu Ukrajinu,oruzjem i vojskom , to ce ga kostati drzave i teritorija a Krim se vraca pod okrilje Ukrajine.Kijev je dobiva suksesivno vojno naoruzanje
konvekcionog karaktera,a ima jos i dovoljno vojske koja se moze suprostaviti Putinu.Rusija je bez sumnje vojna sila,ali nedostaje joj
vojska i ne moze racunati na Chinu,jer i China ima potrazivanja na Rusiju i toritorije koje su sada izvan Chine.Nadmoc USA ocituje se u mornarici i
zrakoplovstvu posebno F 35 A -nikad culi ? Baza AREAl 51 na istoku USA je hermeticki zatvorena i vecinom nalazi se pod zemljom.Cak i znanstvenici i njihove obitelji su pod kontrolom sa zabranom izlaska i medjusobne komunikacije. Sta se sve tamo nalazi je pod velom stroge tajne.Putin je na blef okupirao KRIM ,zapadne sile se tome protive,i to ce biti alergicka tacka Putina.Njega nece Ameri smaknuti vec ruski oligarhi koji su izgubili
miliarde dolara Putinovom politikom.

2+2=5

pre 8 godina

da je dobro nije, da moze bolje ne moze, da znaju za bolje ne znaju, a Srbi im se dive i jednima i drugim, a pogotovo sto se pojedini dive nemcima. i dokle Srbi mislite da mislite njihovom glavom, imate svoju nije nista losija od njihove, naprotiv.

JA 7

pre 8 godina

Ф-22,један од највећих промашаја у Америчкој војној индустрији...иначе то и Американци знају,али морате и њих разумети...мора неко да изађе на ТВ и да каже нешто макар то била највећа глупост...а за њих то и није неки проблем!Зато и не знам чему толика фрка...

Ненад

pre 8 godina

Е, мој Колумбо, што погреши пут, што залута и што откри ово зло звано Америка!

BgHQ

pre 8 godina

Ovi rusoLJubi svi do jednog vojni strucnjaci i takticari.Prosto mi je neverovatno da su po njima Rusi toliko superiorni pocev od obicne municije pa do najnovijih aviona a Ameri im usli u bubrege.Prakticno se igra u ruskom sesnaestercu.Tu se nesto ne uklapa.

lud zbunjenog

pre 8 godina

SAD - mafijaska drzava izmisljalu pretnje da bi nastavili da rakitriju evropu
sve je to pocelo daleke 1945 kad su se zapadne zemple stavile pod njihovu zastitu
zbog komusticke pretnje..
proslo je mnogo vode isopod mosta od tada a neverovatno je da ista formula
funkcionise i danas iako je rusija vec odavno postala kapitalisticka zemlja
pa ljudi da li ovo moguce.. evropa sve sai magarci, bruka i sramota!!

Realno

pre 8 godina

Da li USA moze da sastavi bar tri godine a da je neko ne ugrozava i da ne dovodi u pitanje njene nacionalne interese? Pa od II svetskog rata nije prosla godina da ti amerikanci nisu bili ugrozeni od strane Rusije, Kube, Vijetnama, Koreje, Libije, Jugoslavije, Egipta, Iraka....ma cela planeta se urotila protiv njh a oni tako pravedni i miroljubivi

Crna

pre 8 godina

Da, boriće se Ameri sve do poslednjeg Evropljana i stajaće iza svakog evropskog borca, oko 7000 km iza njega. Haha!
Gledaju Ameri kako da unište Evropu i pokore Istok jer jedini način da postanu i ostanu glavna svetska sila je da svi ostali propadnu. I to će se desiti, samo ako se ovaj trend nastavi.
NIŠTA im ne verujem, prodaće nas sve za dolar.

Weteran

pre 8 godina

Dugoročno ....!?
Možda SDA i Rusija rade ortački u dekomponovanju impotentne Evrope!?
Kome danas treba ovakva skupa i neupotrebljiva Evropa??
Dugoročno, svakakvi scenariji se motaju planetom!?

STRATEG AMATER

pre 8 godina

Kao prvo ovde neko rece da je F-22 avion koji nije upotrebljiv. Glupost nevidjena, oni lete i to zestoko i to je najbolji trenutno avion koga ima USA. Medjutim njegova stelt tehnologija nema nikakvog efekta kada su ruski radarski i rakteni sistemi u pitanju koji su inace neprevazidjeni u svetu. Da ne govorim o elektronskim sistemima koji paralisu telekomunikacije i sve sto radi na struju. Takodje neko rece da ce se rat voditi samo na evropskom tlu, daleko od USA granica. A odakle vam ta ideja da ce tako i biti? Nema zemlje koja je nedodirljiva, koja je van dometa modernih sistema, pa to ni nije ni USA, jer je u dometu i ruske i kineske avijacije i raketnih sistema. Mislim da su stratezi zapada napravili veliku gresku, jer ce u rat ako ga bude uci i Kina, a tek ce onda biti veselo, jer ona je kada su neke stvari u pitanju jaca i od Rusa i od Amerikanaca. Sve u svemu, ovo nije dobro, jer vladari iz senke koji i vuku konce i teraju svet u rat, nisu predvideli neke stvari, a to je, da Rusija nije vise slaba kao sto je bila za vreme Gorbacova, a da Kina vise nije gomila gladnih koji jedu pse, vec svetska tehnoloska i vojna sila.

Black howk down

pre 8 godina

Isis je SAD projekat.To se vidi po ovakvim izjavama.Srbiju su bombardovali zbog izkonstruisanih dogadjaja da bi joj oteli teritoriju.Isis ubija na hiljade civila, pa ni jedan nato avion nisu digli.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

dobri su "reptori",nema shta!....ali ni T50 "FAK-PA" nije za zanemariti!....ume itekako da izFAKinguje agresora....mislitw o tome...

Legionar

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“
Dakle,vasi saveznici sada nemaju poverenja u vas..divan neki savez.
U ostalom,u Siriji niste uradili nista,Ukrajini takodje,gde god da se zakacite sa Rusima prodjete neslavno pa vam "saveznici" neveruju.

ZeljkoR

pre 8 godina

Ameri stoje rame uz rame sa Evropom.Samo što će Evropa da gori u plamenu rata,a Amerika će nam davati podršku da izdržimo za dobrobit čovečanstva,pardon,Amerike.

mare

pre 8 godina

isprvpcirali su Rusiju da odlucnije brani svoje granice i sad pod tim izgovorom ameri ponovo vrse invaziju na evropu, koja se uopste ne brani. Totalno providna politika.

PPeca@SER

pre 8 godina

Eto sale niotkuda... :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Peja, 16. jun 2015 09:46)


Mislim da je ovo komentar koji zavrsava sve komentare.

Ameri moraju da znaju gde su... jer da neko nije pogresio put, ne bi ih ni bilo na karti Sveta.

Marko

pre 8 godina

@Budjavi T50

Taj "budjavi" T50 je nova generacija i daleko je bolji od vec starog F22. Trebalo bi da za godinu-dve udje u serijsku proizvodnju, prvi prototip je poleteo pre oko 5 godina. Sadasnji ruski avioni nisu losiji od americkih, a "stelt" tehnologiju i "nevidljivost" mogu da okace macku o rep. Na internetu ima jedan americki dokumentarac u kome americki inzenjer potvrdjuje da ruski PVO sistemi mogu da detektuju F22.
Od rata nema nista posto bi ceo svet izgubio, hiljade nuklearnih bombi bi unistile danasnju civilizaciju.

Branko

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.
(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)

A gde ćeš ti, nesretniče, kada Ameri i Rusi u eventualnom međusobnom obračunu unište to malo jada što se zove Evropa?

AntiPutin

pre 8 godina

Tako je, Rusiju treba unistiti, oni ne razumeju drugi jezik, ako mislie da su jaci napasce, a kad znaju da su slabiji pobecice kao zecevi, tako da im treba zapretiti totalnim unistenjem, pa ako se i onda budu koprcali upotrebiti silu i uci u Moskvu!

nebotovan

pre 8 godina

naravno da nema nista od rata sa rusima, ali ova taktika iscrpljivanja ide mnogo vise u korist NATO-u nego rusima. svaka ovakva vezba kosta, rasporedjivanje trupa kosta, kosta mnogo mnogo vise nego sto ruska ekonomija moze da izdrzi, dok sa druge strane stoje clanice NATO-a sa svojim ekonomijama. ovo moze da potraje vise godina, pa i decenija, rusija ce morati ili da batali da na ovakav nacin odgovara na stacioniranje NATO trupa u blizini ruske granice ili ce se totalno ekonomski urusiti.

Драган Ужице

pre 8 godina

@EU Citizen
Генерал Бернард Ло Мотгомери, британски војни херој, једном приликом је изјавио: "Прво прваило, на првој страни књиге ратовања је - не нападај Москву."
Паметном довољно.

Ne biram stranu

pre 8 godina

Za glavu se hvatam kada cujem ostrascene rusofile i amerofile koji se prepucavaju.. aloo bre, ne igrate Generals, ovde se radi o ozbiljnim stvarima.. Ti isti rusi su nas prodali '99. ne samo za te s300 s400 koje pominjete vec i jednostavnim diplomatskim putevima u savetu bezbednosti u UN. Sta se prepucavate kao botovi neki, oni makar dobiju sendvič a vi? Ne daju ni ameri ni rusi zute banke za nas bre, shvatite to vec jednom. Na svetskoj sceni koliko nam bilo tesko da priznamo mi smo bitni koliko i lanjski sneg

al

pre 8 godina

Evo ih Rusi samo sto nisu krenuli... I na Poljsku i na Cesku i na Finsku i na Nemacku i na Francusku i na Litvaniju i na Mars i na Jupiter... samo sto nisu... evo ih sad ce... samo sto nisu...

Budjavi T-50

pre 8 godina

Koji crni F 22 pa on ima gresku sam pada,ruski T 50 bi ga pomeo bez problema.
Dusan, 16. jun 2015 09:10)

Hahaha bravo profesore, bas ce da ih pomete...Amerika ima 187 lovaca F-22 u operativnom sastavu, a T-50 ih ima 5, od kojih tek dva lete kao prototipni/test avioni, preostala tri nisu ni izasla iz hangara.

Slicno kao fantomske flote ruskih nosaca aviona in hiljade Armata tenkova :D

Black howk down

pre 8 godina

Ko god je napao Rusiju ostao je bez drzave. SAD su treci rajh danasnjice.Okupirali su mnoge slabije zemlje ali udare li na Ruse zavrsice u pepelu, a Evropski mediokriteti ce jos gore proci. Evropo dizi ruke od SAD hegemonije ako nije kasno.

turbidimetar

pre 8 godina

I opet Bajke pricaju Bajke... samo ne lupajte vise ko boga vas molim! NArod u Rusiji je sad vec u boljoj situaciji nego sav taj vas Istocno EU zivalj.... samo jednostavno trolate da ne kazem (EPP) ...

vojo

pre 8 godina

Gomilanje trupa i oruzija na Ruskoj granici, operacija Barbarosa 1941, invazija nacista na SSSR. USA administracija je postala opasna ne samo po regione koje trenutno napada po svetu vec i po sve nas. Imaju shizofrene reakcije, opsjednuti sumanutim idejama proganjanja i idejama umišljene veličine koje nas sve mogu odvuci u katastrofu i WW3.

Avala

pre 8 godina

(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)
Donekle si u pravu kad kazes da Rusija poznaje jezik sile.Napoleon i Hitler su bili istog stanovista pa im se sila kao bumerang vratila u njihovo dvoriste.Samo glup ili ostrascen Amerikanofil moze tako da izjavi.Nasa svojevremena sugradjanka (M.Olbrajt, a da ne spominjem Z.Bzezinjskog), koja nas je zaduzila "dobrim" u retkim trenucima iskrenosti je izjavila da Rusija ima nezasluzeno mnogo prirodnog bogatstva.Jezik sile poznaju tvoji ljubimci jer iole vecu drzavu ili koja ima cim da se brani zaobilaze, oni se junace samo sa zemljama kao mi i arapima koji nemaju cim da uzvrate.

Surovi

pre 8 godina

Hahahahahah,
f22 u Evropi!
To bi trebalo da uplasi nekoga?
F 22 je ok avion,ali i znacajno problematican,posto je veoma skup za odrzavanje i zahteva posebne uslove za skladistenje,slicno kao i B2 bombarderi.Kako je u pitanju stelt tehnologija,hangari moraju biti obezbedjeni od kradje tehnologije,klimatizovani,kako stelt premazi ne bi propadali od vremenskih uslova...Sve to i inace jezivo kosta,a tek van Amerike,troskovi mora da su jos veci,posto je potrebno izgraditi novu infrastrukturu.
Naime,americki vojni budzet je najkorumpiraniji na svetu.Gotovo sve radove za americku vojsku izvode privatne kompanije,koje su u vlasnistvu politicki mocnih ljudi,koje svoje usluge naplacuju i po vise desetina puta nego sto vrede,dok su pri tome zasticene zakonom od svake provere,posto je sve sto rade drzavna tajna.Ponekad naprave sou za narod ,tako sto ispitaju nekoga pred parlamentom,ali to je samo igra u kojoj niko ne strada.
Zato im je mali budzet od 600 milijardi i traze jos.
Sa druge strane u nekom eventualnom sukobu,f22 nije avion koji bi odneo prevagu,vec bi to bio neki stariji model kao sto je f16 ili f18,ili kod rusa mig 29,31,su 27 i sl modeli,kojih ima u dovoljnim kolicinama,koji su potvrdjeni u borbi,za koje postoji dovoljno pilota i delova.

sreten

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ljudi ne umeju da kazu-necu u rat.Necu da ratujem.Kad bi svako to mogao ne bi ni bilo vojske bilo gde u sveta pa nek debra udara du***om o zemlju.

asteroid

pre 8 godina

oni imaju pravo da razmestaju koliko god hoce oruzja na teritoriji koja je pod zastitom NATO-a, odnosno na teritoriji neke od zemlje clanice NATO. ne vidim u cemu je problem da rusija, ako joj to toliko smeta, na kamcatku doveze sto hiljada vojnika i hiljade tenkova i drugog teskog naoruzanja i eto ih na americkoj granici na aljasci

Mrki

pre 8 godina

Ovi zveckaju i igraju se, a glupa Evropa ce da ispasta. Ako, neka, tako i treba. Ja vam u taj rat necu ici, ovog puta ako dodjete po mene ja kazem: NEĆU. Ili mozda treba da kazem: НЕЋУ, cisto ako ne umete da procitate ovo prethodno. A vi se mlatite za tudje ciljeve koliko vam je volja. Toliko!

bajke

pre 8 godina

Ja razumem ljude u Srb koji pricaju sta evropa slusa USA bolje je sa rusijom da gradi odnose... Medjutim zivim na zapadu Evrope i ovde se ljudi toliko plase Rusije i Putina da je to neverovatno... Tako da ce svakako pre da progutaju USA mantru o strasnom Putinu, nego da pomisle da grade partnerske odnose sa Rusijom. Uostalom iskreno govoreci, kada se razmislja o boljem poslu i preseljenju ovde ljudi svakako razmisljaju o USA, a gotovo nikada o Rusiji, iako je poznato da su u Moskvi vece plate nego skoro svuda u Evropi... Takodje ruski intelektualci koji rade ovde, svi su otisli sa vece plate u Moskvi, ovde na zapad na manju platu... a oni su najglasniji protiv Rusije, Rusa i Putina... Verovatno kao sto smo mi Srbi "slozni" tako su i oni... Vise Putina i Rusiju pljuju rusi koje ovde znam, nego bilo koji Nemac, Francuz, Englez....

Nedic

pre 8 godina

cilj USA je slaba Evropa.
1. zakuvali na bliskom istoku i sj.Afrike pa hiljade izbjeglica idu ka EU i slabe je dodatno
2. evro takodjer slabe preko Grcke
3. Ukrajina
4. Ex Yu, citaj Kosovo , Bosna. banana drzave sa korumpiranim politicarima i bolesnim drustvom
5. banke odnosno novac nikad jace. svi robovi kredita

Tifus

pre 8 godina

Americka oligarhija i njena politicka elita su najvece zlo na svetu. Toliko su zaslepljeni i uvereni u svoju ekskluzivnost i moc da ne vide kakve fatalne greske prave. Najgore od svega sto Evropa ce da popase sve posledice americke destruktivne politike. Srusili su Sadama da bi na kraju Iran stavio Irak pod svoju sferu uticaja. Da bi to popravili naprave frankestajna zvanog ISIS koji postane turska igracka i koji napadne Kurde i ugrozi americke interese. Zatim napadnu ISIS, naoruzaju Kurde i razljute Turke koji iz inata sklope dil sa Rusima oko plinovoda. Libiju valjda ne trebam spominjati. Totalno unistena zemlja, na desetine hiljada imugranata iz Afrike sada ima neometan prolaz ka Evropi. Da bi srusili Asada, sklopili su pakt sa djavolom pri tom su ugrozili Evropu po pitanju terorizma. Napravili rusvaj u Ukrajini, Rusi ih nadigrali, a oni ih sankcijama okrenuli od Evrope ka Kini. Bravo za zapadne stratege!!!

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ovi se igraju rata?? 21 vek mi i dalje nismo pobegli od divljastva!! kakve crne pretnje, cisto pravdanje ulaganja u avione, oruzije i kojekave gluposti jer to ih odrzava u zivotu, tako sto uteruju strah nekim misterioznim oruzijem koji radi na dugme, ceo zivot zive na blef i obmanu( holivud), ispravljaju istoriju kako im odgovara, nisam zagovornik teorija zavera ali bilo ko to da radi isto bih mislio, cemu vise to uterivanje straha i takozvanih pretnji od nicega, od komarca prave magarca, cista gluma da postoji neki strah od bilo kakvog napada!! i sad ce da mobilisu jedno 20000 ljudi i potrose 2000 milijardi na nista a kukaju kako nam svet pati u siromastvu!!

EU Citizen

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.

boki

pre 8 godina

Sta je demokratija svetska, Rusi u svojoj zemlji a ameri im salju tenkove pred nos, svet nema vise smisla da postoji, svakako na dobro nece izaci u skorijoj buducnosti

patriota

pre 8 godina

U Srbiji ste se obrukali sa F117A čuveni /budjavi/ nevidljivi, a sad ćste tek da se izbrukate sa tim 22 - kama. Bolje sedite mirno gde jeste i ostavite ljude u evropi da mirno žive. Trebaju li vama tenzije, pravite na vašim granicama i vašem teritoriju. Dajte ljudska prava ljudima crne boje kože. Šta je sa ljudskim pravima DOMORODACA INDIJANACA? Vratite im pravo na njihov žživot i njihovu teritoriju. Svet bi trebao da napravi akciju nemilosrdno anđela protiv Amerike i napravi država kao vi kod naš za indijance i priznamo ih kao državu.

mlekadzija

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“, dodala je Džejms. Siguran sam da ce SAD stajati uz EU do poslednjeg Evropljanina.

krle - dron

pre 8 godina

Eto nadjose ovoj kanti konacno angazman i to u evropi,a taman su razmisljali da tu letecu kantu posalju na otpad iako su u to ulozili preko 200-milijardi dolara u razvoj raznih dzepova jer taj avion kad poleti niko nije siguran da ce da sleti,piloti stalno padaju u nesvest.To sto ameri spremaju organizaciju i slanje trupa i oruzja po evropi samo znaci da evropa kao kolonija mora da placa odrzavanje i naoruzavanje americke vojske jer ameri su u sustini bankrot,pa lepo evropo uzivaj u svojoj pokunjenoj ulozi,a rusi i kinezi ce na to samo da se nasmeju,kinezi su pre par dana isprobali njihov avion munju koja ide 10- x brze od zvuka tako da ova americka kanta deluje smesno.....

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Do juče su USA vojni stratezi rasporedjivali rakete na granicama Poljske, govoreći da je to preventivna zaštita od iranskih raketa a danas ponovo brane Evropu, ali sada od Rusije?! Evropa napada Evropu a brani je Amerika?! Neverovatna je retardiranost i infantilnost američkih poteza, kao i njihovi pokušaji da se oni logički pojasne svojim marionetskim saveznicima. Po neozbiljnosti podsećaju na naše susede Albance. Da tragika bude veća ti infantilni potezi uvek uspevaju. Nažalost Evropa je porobljena i na kraju će, ako SAD to budu zahtevale, poverovati da su sami sebi najveći neprijatelji i da im je potreban staratelj.

Errata

pre 8 godina

Mislim da se radi o pogrešnom citatu, koji je namerno plasirala agencija RT.
Vašington je odavno rekao da je najveća pretnja ISIS, a zatim ebola i Rusija.

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

@Eu Citizen : radiš li ti nešto u toj EU ili samo blejiš po sajtovima i komentarišeš. Fancy reči nemogu da zamaskiraju činjenicu da ti je poimanje svetske politike na istom nivou na kom je i prosečnom rusofilu tj na nivou deteta od 8 godina..isti ste,zatupljeni,zadojeni nekom čudnom mržnjom prema svemu sto predstavlja suprotnost (opozit ako ti je lakše ) vašoj iskrivljenoj stvarnosti.

Auuu!

pre 8 godina

@EU citizen,
Ti nemas pojma ko razume jezik sile?!
Ruske zemlje su napadali gotovo svi evropski narodi ukljuciv svu ovu gloguziju u okruzenju Srbije.
Ali se ruska cizma opet prosetala po Parizu,Becu,Varsavi,Berlinu itd.

Onako

pre 8 godina

Ovim amerikancima ozbiljno nije dobro. Spremni su na sve da bi ostvarili sopstvene interese, po cenu svetskog mira, koji je i onako ozbiljno narušen. Bolesnici...

Goran

pre 8 godina

Jadna i bedna Evropa. Ponovo će da lije bratsku krv dok će Amerikanci da uvećavaju svoje bogatstvo. Služe se lažima o ruskoj opasnosti i pokušavaju da nas ubede da napad na Evropu samo što nije počeo. Šta će Rusiji bilo čija teritorija kad i svoje (prebogate) ima previše. Evo njihove računice. Drugi svetski rat, žrtve: SSSR 14%, Poljska 18%, Jugoslavija 10%, Nemačka 8%, Grčka 7% SAD 0,2%. Za vreme Drugog svetskog rata Sad su uvećale svoj BDP za 50 %. Sve to znamo i opet treba da poverujemo u njihove laži. Krivi su za smrt miliona ljudi u svetu, uništavaju zemlje i narode samo radi prokletog dolara.

Tifus

pre 8 godina

Americka oligarhija i njena politicka elita su najvece zlo na svetu. Toliko su zaslepljeni i uvereni u svoju ekskluzivnost i moc da ne vide kakve fatalne greske prave. Najgore od svega sto Evropa ce da popase sve posledice americke destruktivne politike. Srusili su Sadama da bi na kraju Iran stavio Irak pod svoju sferu uticaja. Da bi to popravili naprave frankestajna zvanog ISIS koji postane turska igracka i koji napadne Kurde i ugrozi americke interese. Zatim napadnu ISIS, naoruzaju Kurde i razljute Turke koji iz inata sklope dil sa Rusima oko plinovoda. Libiju valjda ne trebam spominjati. Totalno unistena zemlja, na desetine hiljada imugranata iz Afrike sada ima neometan prolaz ka Evropi. Da bi srusili Asada, sklopili su pakt sa djavolom pri tom su ugrozili Evropu po pitanju terorizma. Napravili rusvaj u Ukrajini, Rusi ih nadigrali, a oni ih sankcijama okrenuli od Evrope ka Kini. Bravo za zapadne stratege!!!

Goran

pre 8 godina

Jadna i bedna Evropa. Ponovo će da lije bratsku krv dok će Amerikanci da uvećavaju svoje bogatstvo. Služe se lažima o ruskoj opasnosti i pokušavaju da nas ubede da napad na Evropu samo što nije počeo. Šta će Rusiji bilo čija teritorija kad i svoje (prebogate) ima previše. Evo njihove računice. Drugi svetski rat, žrtve: SSSR 14%, Poljska 18%, Jugoslavija 10%, Nemačka 8%, Grčka 7% SAD 0,2%. Za vreme Drugog svetskog rata Sad su uvećale svoj BDP za 50 %. Sve to znamo i opet treba da poverujemo u njihove laži. Krivi su za smrt miliona ljudi u svetu, uništavaju zemlje i narode samo radi prokletog dolara.

patriota

pre 8 godina

U Srbiji ste se obrukali sa F117A čuveni /budjavi/ nevidljivi, a sad ćste tek da se izbrukate sa tim 22 - kama. Bolje sedite mirno gde jeste i ostavite ljude u evropi da mirno žive. Trebaju li vama tenzije, pravite na vašim granicama i vašem teritoriju. Dajte ljudska prava ljudima crne boje kože. Šta je sa ljudskim pravima DOMORODACA INDIJANACA? Vratite im pravo na njihov žživot i njihovu teritoriju. Svet bi trebao da napravi akciju nemilosrdno anđela protiv Amerike i napravi država kao vi kod naš za indijance i priznamo ih kao državu.

boki

pre 8 godina

Sta je demokratija svetska, Rusi u svojoj zemlji a ameri im salju tenkove pred nos, svet nema vise smisla da postoji, svakako na dobro nece izaci u skorijoj buducnosti

mlekadzija

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“, dodala je Džejms. Siguran sam da ce SAD stajati uz EU do poslednjeg Evropljanina.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Do juče su USA vojni stratezi rasporedjivali rakete na granicama Poljske, govoreći da je to preventivna zaštita od iranskih raketa a danas ponovo brane Evropu, ali sada od Rusije?! Evropa napada Evropu a brani je Amerika?! Neverovatna je retardiranost i infantilnost američkih poteza, kao i njihovi pokušaji da se oni logički pojasne svojim marionetskim saveznicima. Po neozbiljnosti podsećaju na naše susede Albance. Da tragika bude veća ti infantilni potezi uvek uspevaju. Nažalost Evropa je porobljena i na kraju će, ako SAD to budu zahtevale, poverovati da su sami sebi najveći neprijatelji i da im je potreban staratelj.

Nedic

pre 8 godina

cilj USA je slaba Evropa.
1. zakuvali na bliskom istoku i sj.Afrike pa hiljade izbjeglica idu ka EU i slabe je dodatno
2. evro takodjer slabe preko Grcke
3. Ukrajina
4. Ex Yu, citaj Kosovo , Bosna. banana drzave sa korumpiranim politicarima i bolesnim drustvom
5. banke odnosno novac nikad jace. svi robovi kredita

Onako

pre 8 godina

Ovim amerikancima ozbiljno nije dobro. Spremni su na sve da bi ostvarili sopstvene interese, po cenu svetskog mira, koji je i onako ozbiljno narušen. Bolesnici...

krle - dron

pre 8 godina

Eto nadjose ovoj kanti konacno angazman i to u evropi,a taman su razmisljali da tu letecu kantu posalju na otpad iako su u to ulozili preko 200-milijardi dolara u razvoj raznih dzepova jer taj avion kad poleti niko nije siguran da ce da sleti,piloti stalno padaju u nesvest.To sto ameri spremaju organizaciju i slanje trupa i oruzja po evropi samo znaci da evropa kao kolonija mora da placa odrzavanje i naoruzavanje americke vojske jer ameri su u sustini bankrot,pa lepo evropo uzivaj u svojoj pokunjenoj ulozi,a rusi i kinezi ce na to samo da se nasmeju,kinezi su pre par dana isprobali njihov avion munju koja ide 10- x brze od zvuka tako da ova americka kanta deluje smesno.....

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

@Eu Citizen : radiš li ti nešto u toj EU ili samo blejiš po sajtovima i komentarišeš. Fancy reči nemogu da zamaskiraju činjenicu da ti je poimanje svetske politike na istom nivou na kom je i prosečnom rusofilu tj na nivou deteta od 8 godina..isti ste,zatupljeni,zadojeni nekom čudnom mržnjom prema svemu sto predstavlja suprotnost (opozit ako ti je lakše ) vašoj iskrivljenoj stvarnosti.

vojo

pre 8 godina

Gomilanje trupa i oruzija na Ruskoj granici, operacija Barbarosa 1941, invazija nacista na SSSR. USA administracija je postala opasna ne samo po regione koje trenutno napada po svetu vec i po sve nas. Imaju shizofrene reakcije, opsjednuti sumanutim idejama proganjanja i idejama umišljene veličine koje nas sve mogu odvuci u katastrofu i WW3.

Auuu!

pre 8 godina

@EU citizen,
Ti nemas pojma ko razume jezik sile?!
Ruske zemlje su napadali gotovo svi evropski narodi ukljuciv svu ovu gloguziju u okruzenju Srbije.
Ali se ruska cizma opet prosetala po Parizu,Becu,Varsavi,Berlinu itd.

Драган Ужице

pre 8 godina

@EU Citizen
Генерал Бернард Ло Мотгомери, британски војни херој, једном приликом је изјавио: "Прво прваило, на првој страни књиге ратовања је - не нападај Москву."
Паметном довољно.

Branko

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.
(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)

A gde ćeš ti, nesretniče, kada Ameri i Rusi u eventualnom međusobnom obračunu unište to malo jada što se zove Evropa?

Crna

pre 8 godina

Da, boriće se Ameri sve do poslednjeg Evropljana i stajaće iza svakog evropskog borca, oko 7000 km iza njega. Haha!
Gledaju Ameri kako da unište Evropu i pokore Istok jer jedini način da postanu i ostanu glavna svetska sila je da svi ostali propadnu. I to će se desiti, samo ako se ovaj trend nastavi.
NIŠTA im ne verujem, prodaće nas sve za dolar.

Realno

pre 8 godina

Da li USA moze da sastavi bar tri godine a da je neko ne ugrozava i da ne dovodi u pitanje njene nacionalne interese? Pa od II svetskog rata nije prosla godina da ti amerikanci nisu bili ugrozeni od strane Rusije, Kube, Vijetnama, Koreje, Libije, Jugoslavije, Egipta, Iraka....ma cela planeta se urotila protiv njh a oni tako pravedni i miroljubivi

Mrki

pre 8 godina

Ovi zveckaju i igraju se, a glupa Evropa ce da ispasta. Ako, neka, tako i treba. Ja vam u taj rat necu ici, ovog puta ako dodjete po mene ja kazem: NEĆU. Ili mozda treba da kazem: НЕЋУ, cisto ako ne umete da procitate ovo prethodno. A vi se mlatite za tudje ciljeve koliko vam je volja. Toliko!

STRATEG AMATER

pre 8 godina

Kao prvo ovde neko rece da je F-22 avion koji nije upotrebljiv. Glupost nevidjena, oni lete i to zestoko i to je najbolji trenutno avion koga ima USA. Medjutim njegova stelt tehnologija nema nikakvog efekta kada su ruski radarski i rakteni sistemi u pitanju koji su inace neprevazidjeni u svetu. Da ne govorim o elektronskim sistemima koji paralisu telekomunikacije i sve sto radi na struju. Takodje neko rece da ce se rat voditi samo na evropskom tlu, daleko od USA granica. A odakle vam ta ideja da ce tako i biti? Nema zemlje koja je nedodirljiva, koja je van dometa modernih sistema, pa to ni nije ni USA, jer je u dometu i ruske i kineske avijacije i raketnih sistema. Mislim da su stratezi zapada napravili veliku gresku, jer ce u rat ako ga bude uci i Kina, a tek ce onda biti veselo, jer ona je kada su neke stvari u pitanju jaca i od Rusa i od Amerikanaca. Sve u svemu, ovo nije dobro, jer vladari iz senke koji i vuku konce i teraju svet u rat, nisu predvideli neke stvari, a to je, da Rusija nije vise slaba kao sto je bila za vreme Gorbacova, a da Kina vise nije gomila gladnih koji jedu pse, vec svetska tehnoloska i vojna sila.

Surovi

pre 8 godina

Hahahahahah,
f22 u Evropi!
To bi trebalo da uplasi nekoga?
F 22 je ok avion,ali i znacajno problematican,posto je veoma skup za odrzavanje i zahteva posebne uslove za skladistenje,slicno kao i B2 bombarderi.Kako je u pitanju stelt tehnologija,hangari moraju biti obezbedjeni od kradje tehnologije,klimatizovani,kako stelt premazi ne bi propadali od vremenskih uslova...Sve to i inace jezivo kosta,a tek van Amerike,troskovi mora da su jos veci,posto je potrebno izgraditi novu infrastrukturu.
Naime,americki vojni budzet je najkorumpiraniji na svetu.Gotovo sve radove za americku vojsku izvode privatne kompanije,koje su u vlasnistvu politicki mocnih ljudi,koje svoje usluge naplacuju i po vise desetina puta nego sto vrede,dok su pri tome zasticene zakonom od svake provere,posto je sve sto rade drzavna tajna.Ponekad naprave sou za narod ,tako sto ispitaju nekoga pred parlamentom,ali to je samo igra u kojoj niko ne strada.
Zato im je mali budzet od 600 milijardi i traze jos.
Sa druge strane u nekom eventualnom sukobu,f22 nije avion koji bi odneo prevagu,vec bi to bio neki stariji model kao sto je f16 ili f18,ili kod rusa mig 29,31,su 27 i sl modeli,kojih ima u dovoljnim kolicinama,koji su potvrdjeni u borbi,za koje postoji dovoljno pilota i delova.

al

pre 8 godina

Evo ih Rusi samo sto nisu krenuli... I na Poljsku i na Cesku i na Finsku i na Nemacku i na Francusku i na Litvaniju i na Mars i na Jupiter... samo sto nisu... evo ih sad ce... samo sto nisu...

bajke

pre 8 godina

Ja razumem ljude u Srb koji pricaju sta evropa slusa USA bolje je sa rusijom da gradi odnose... Medjutim zivim na zapadu Evrope i ovde se ljudi toliko plase Rusije i Putina da je to neverovatno... Tako da ce svakako pre da progutaju USA mantru o strasnom Putinu, nego da pomisle da grade partnerske odnose sa Rusijom. Uostalom iskreno govoreci, kada se razmislja o boljem poslu i preseljenju ovde ljudi svakako razmisljaju o USA, a gotovo nikada o Rusiji, iako je poznato da su u Moskvi vece plate nego skoro svuda u Evropi... Takodje ruski intelektualci koji rade ovde, svi su otisli sa vece plate u Moskvi, ovde na zapad na manju platu... a oni su najglasniji protiv Rusije, Rusa i Putina... Verovatno kao sto smo mi Srbi "slozni" tako su i oni... Vise Putina i Rusiju pljuju rusi koje ovde znam, nego bilo koji Nemac, Francuz, Englez....

mare

pre 8 godina

isprvpcirali su Rusiju da odlucnije brani svoje granice i sad pod tim izgovorom ameri ponovo vrse invaziju na evropu, koja se uopste ne brani. Totalno providna politika.

Avala

pre 8 godina

(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)
Donekle si u pravu kad kazes da Rusija poznaje jezik sile.Napoleon i Hitler su bili istog stanovista pa im se sila kao bumerang vratila u njihovo dvoriste.Samo glup ili ostrascen Amerikanofil moze tako da izjavi.Nasa svojevremena sugradjanka (M.Olbrajt, a da ne spominjem Z.Bzezinjskog), koja nas je zaduzila "dobrim" u retkim trenucima iskrenosti je izjavila da Rusija ima nezasluzeno mnogo prirodnog bogatstva.Jezik sile poznaju tvoji ljubimci jer iole vecu drzavu ili koja ima cim da se brani zaobilaze, oni se junace samo sa zemljama kao mi i arapima koji nemaju cim da uzvrate.

sreten

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ljudi ne umeju da kazu-necu u rat.Necu da ratujem.Kad bi svako to mogao ne bi ni bilo vojske bilo gde u sveta pa nek debra udara du***om o zemlju.

asteroid

pre 8 godina

oni imaju pravo da razmestaju koliko god hoce oruzja na teritoriji koja je pod zastitom NATO-a, odnosno na teritoriji neke od zemlje clanice NATO. ne vidim u cemu je problem da rusija, ako joj to toliko smeta, na kamcatku doveze sto hiljada vojnika i hiljade tenkova i drugog teskog naoruzanja i eto ih na americkoj granici na aljasci

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ovi se igraju rata?? 21 vek mi i dalje nismo pobegli od divljastva!! kakve crne pretnje, cisto pravdanje ulaganja u avione, oruzije i kojekave gluposti jer to ih odrzava u zivotu, tako sto uteruju strah nekim misterioznim oruzijem koji radi na dugme, ceo zivot zive na blef i obmanu( holivud), ispravljaju istoriju kako im odgovara, nisam zagovornik teorija zavera ali bilo ko to da radi isto bih mislio, cemu vise to uterivanje straha i takozvanih pretnji od nicega, od komarca prave magarca, cista gluma da postoji neki strah od bilo kakvog napada!! i sad ce da mobilisu jedno 20000 ljudi i potrose 2000 milijardi na nista a kukaju kako nam svet pati u siromastvu!!

Black howk down

pre 8 godina

Ko god je napao Rusiju ostao je bez drzave. SAD su treci rajh danasnjice.Okupirali su mnoge slabije zemlje ali udare li na Ruse zavrsice u pepelu, a Evropski mediokriteti ce jos gore proci. Evropo dizi ruke od SAD hegemonije ako nije kasno.

turbidimetar

pre 8 godina

I opet Bajke pricaju Bajke... samo ne lupajte vise ko boga vas molim! NArod u Rusiji je sad vec u boljoj situaciji nego sav taj vas Istocno EU zivalj.... samo jednostavno trolate da ne kazem (EPP) ...

Budjavi T-50

pre 8 godina

Koji crni F 22 pa on ima gresku sam pada,ruski T 50 bi ga pomeo bez problema.
Dusan, 16. jun 2015 09:10)

Hahaha bravo profesore, bas ce da ih pomete...Amerika ima 187 lovaca F-22 u operativnom sastavu, a T-50 ih ima 5, od kojih tek dva lete kao prototipni/test avioni, preostala tri nisu ni izasla iz hangara.

Slicno kao fantomske flote ruskih nosaca aviona in hiljade Armata tenkova :D

Legionar

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“
Dakle,vasi saveznici sada nemaju poverenja u vas..divan neki savez.
U ostalom,u Siriji niste uradili nista,Ukrajini takodje,gde god da se zakacite sa Rusima prodjete neslavno pa vam "saveznici" neveruju.

EU Citizen

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.

lud zbunjenog

pre 8 godina

SAD - mafijaska drzava izmisljalu pretnje da bi nastavili da rakitriju evropu
sve je to pocelo daleke 1945 kad su se zapadne zemple stavile pod njihovu zastitu
zbog komusticke pretnje..
proslo je mnogo vode isopod mosta od tada a neverovatno je da ista formula
funkcionise i danas iako je rusija vec odavno postala kapitalisticka zemlja
pa ljudi da li ovo moguce.. evropa sve sai magarci, bruka i sramota!!

Ne biram stranu

pre 8 godina

Za glavu se hvatam kada cujem ostrascene rusofile i amerofile koji se prepucavaju.. aloo bre, ne igrate Generals, ovde se radi o ozbiljnim stvarima.. Ti isti rusi su nas prodali '99. ne samo za te s300 s400 koje pominjete vec i jednostavnim diplomatskim putevima u savetu bezbednosti u UN. Sta se prepucavate kao botovi neki, oni makar dobiju sendvič a vi? Ne daju ni ameri ni rusi zute banke za nas bre, shvatite to vec jednom. Na svetskoj sceni koliko nam bilo tesko da priznamo mi smo bitni koliko i lanjski sneg

Black howk down

pre 8 godina

Isis je SAD projekat.To se vidi po ovakvim izjavama.Srbiju su bombardovali zbog izkonstruisanih dogadjaja da bi joj oteli teritoriju.Isis ubija na hiljade civila, pa ni jedan nato avion nisu digli.

ZeljkoR

pre 8 godina

Ameri stoje rame uz rame sa Evropom.Samo što će Evropa da gori u plamenu rata,a Amerika će nam davati podršku da izdržimo za dobrobit čovečanstva,pardon,Amerike.

Marko

pre 8 godina

@Budjavi T50

Taj "budjavi" T50 je nova generacija i daleko je bolji od vec starog F22. Trebalo bi da za godinu-dve udje u serijsku proizvodnju, prvi prototip je poleteo pre oko 5 godina. Sadasnji ruski avioni nisu losiji od americkih, a "stelt" tehnologiju i "nevidljivost" mogu da okace macku o rep. Na internetu ima jedan americki dokumentarac u kome americki inzenjer potvrdjuje da ruski PVO sistemi mogu da detektuju F22.
Od rata nema nista posto bi ceo svet izgubio, hiljade nuklearnih bombi bi unistile danasnju civilizaciju.

Weteran

pre 8 godina

Dugoročno ....!?
Možda SDA i Rusija rade ortački u dekomponovanju impotentne Evrope!?
Kome danas treba ovakva skupa i neupotrebljiva Evropa??
Dugoročno, svakakvi scenariji se motaju planetom!?

PPeca@SER

pre 8 godina

Eto sale niotkuda... :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Peja, 16. jun 2015 09:46)


Mislim da je ovo komentar koji zavrsava sve komentare.

Ameri moraju da znaju gde su... jer da neko nije pogresio put, ne bi ih ni bilo na karti Sveta.

Errata

pre 8 godina

Mislim da se radi o pogrešnom citatu, koji je namerno plasirala agencija RT.
Vašington je odavno rekao da je najveća pretnja ISIS, a zatim ebola i Rusija.

nebotovan

pre 8 godina

naravno da nema nista od rata sa rusima, ali ova taktika iscrpljivanja ide mnogo vise u korist NATO-u nego rusima. svaka ovakva vezba kosta, rasporedjivanje trupa kosta, kosta mnogo mnogo vise nego sto ruska ekonomija moze da izdrzi, dok sa druge strane stoje clanice NATO-a sa svojim ekonomijama. ovo moze da potraje vise godina, pa i decenija, rusija ce morati ili da batali da na ovakav nacin odgovara na stacioniranje NATO trupa u blizini ruske granice ili ce se totalno ekonomski urusiti.

AntiPutin

pre 8 godina

Tako je, Rusiju treba unistiti, oni ne razumeju drugi jezik, ako mislie da su jaci napasce, a kad znaju da su slabiji pobecice kao zecevi, tako da im treba zapretiti totalnim unistenjem, pa ako se i onda budu koprcali upotrebiti silu i uci u Moskvu!

BgHQ

pre 8 godina

Ovi rusoLJubi svi do jednog vojni strucnjaci i takticari.Prosto mi je neverovatno da su po njima Rusi toliko superiorni pocev od obicne municije pa do najnovijih aviona a Ameri im usli u bubrege.Prakticno se igra u ruskom sesnaestercu.Tu se nesto ne uklapa.

JA 7

pre 8 godina

Ф-22,један од највећих промашаја у Америчкој војној индустрији...иначе то и Американци знају,али морате и њих разумети...мора неко да изађе на ТВ и да каже нешто макар то била највећа глупост...а за њих то и није неки проблем!Зато и не знам чему толика фрка...

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Država koja ima nuklearni arsenal je sigurna od bilo kojeg oblika vojne agresije , primer za to je Severna Koreja .ŠTA VREDE LOVCI I HELIKOPTERI KAD NEKI LUDAK ISPALI 200-500 NUKLEARKI .I onda the end i wellcome to stone age ,važi samo za preživele .

Ненад

pre 8 godina

Е, мој Колумбо, што погреши пут, што залута и што откри ово зло звано Америка!

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

dobri su "reptori",nema shta!....ali ni T50 "FAK-PA" nije za zanemariti!....ume itekako da izFAKinguje agresora....mislitw o tome...

2+2=5

pre 8 godina

da je dobro nije, da moze bolje ne moze, da znaju za bolje ne znaju, a Srbi im se dive i jednima i drugim, a pogotovo sto se pojedini dive nemcima. i dokle Srbi mislite da mislite njihovom glavom, imate svoju nije nista losija od njihove, naprotiv.

branko

pre 8 godina

Sto su vam neki komentari. Pa zar vam se sve mora nacrtati? MOZDA!
Ameri uvek pricaju price koje mediji naravno oblikuju kao da je to dogovorena stvar i uvek sa senzacionalnim naslovima. Ali mediji su u pravu sto to rade i ja njih nekrivim vise zato sto vi jedino citate naslove a ne i ono sto je ispod njih. A i zasto bi citali kada ni sam naslov nemozete da razumete.

purgerman

pre 8 godina

Meni osobno je svejedno.Ja sam zivio svoj zivot i nemam jos potrebe da docekam neki treci rat. Jedno je pogrjesno da mjesate Chinu i Ruse zajedno,
jer China sigurno nece maknuti ni prstom ako bi doslo do oruzanog sukoba izmedju USA i Rusije. Ako vem je ispalo iz vida,NATO snage su stacionirale jedan dio svoje vojne sile na Jugoistoku Slovacke i Ukrajine sa svom potrebnom vojnom tehnikom.Putin neka reskira i dalje snadbjeva istocnu Ukrajinu,oruzjem i vojskom , to ce ga kostati drzave i teritorija a Krim se vraca pod okrilje Ukrajine.Kijev je dobiva suksesivno vojno naoruzanje
konvekcionog karaktera,a ima jos i dovoljno vojske koja se moze suprostaviti Putinu.Rusija je bez sumnje vojna sila,ali nedostaje joj
vojska i ne moze racunati na Chinu,jer i China ima potrazivanja na Rusiju i toritorije koje su sada izvan Chine.Nadmoc USA ocituje se u mornarici i
zrakoplovstvu posebno F 35 A -nikad culi ? Baza AREAl 51 na istoku USA je hermeticki zatvorena i vecinom nalazi se pod zemljom.Cak i znanstvenici i njihove obitelji su pod kontrolom sa zabranom izlaska i medjusobne komunikacije. Sta se sve tamo nalazi je pod velom stroge tajne.Putin je na blef okupirao KRIM ,zapadne sile se tome protive,i to ce biti alergicka tacka Putina.Njega nece Ameri smaknuti vec ruski oligarhi koji su izgubili
miliarde dolara Putinovom politikom.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

da li je evropa jedna od drzava SAD kada su toliko zabrinuti za ruse i zdravlje evrope.pustite jadnubevropu da sama resi svoje odnose sa rusima a vi amerikanci zadrzite svoje avione kod kuce.evropa nije infantilna da ne moze da uredi svoje odnose sa rusima.sta bi bilo kada bi rusi poslali avione u kanadu ili meksiko.

EU Citizen

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.

AntiPutin

pre 8 godina

Tako je, Rusiju treba unistiti, oni ne razumeju drugi jezik, ako mislie da su jaci napasce, a kad znaju da su slabiji pobecice kao zecevi, tako da im treba zapretiti totalnim unistenjem, pa ako se i onda budu koprcali upotrebiti silu i uci u Moskvu!

Budjavi T-50

pre 8 godina

Koji crni F 22 pa on ima gresku sam pada,ruski T 50 bi ga pomeo bez problema.
Dusan, 16. jun 2015 09:10)

Hahaha bravo profesore, bas ce da ih pomete...Amerika ima 187 lovaca F-22 u operativnom sastavu, a T-50 ih ima 5, od kojih tek dva lete kao prototipni/test avioni, preostala tri nisu ni izasla iz hangara.

Slicno kao fantomske flote ruskih nosaca aviona in hiljade Armata tenkova :D

Errata

pre 8 godina

Mislim da se radi o pogrešnom citatu, koji je namerno plasirala agencija RT.
Vašington je odavno rekao da je najveća pretnja ISIS, a zatim ebola i Rusija.

bajke

pre 8 godina

Ja razumem ljude u Srb koji pricaju sta evropa slusa USA bolje je sa rusijom da gradi odnose... Medjutim zivim na zapadu Evrope i ovde se ljudi toliko plase Rusije i Putina da je to neverovatno... Tako da ce svakako pre da progutaju USA mantru o strasnom Putinu, nego da pomisle da grade partnerske odnose sa Rusijom. Uostalom iskreno govoreci, kada se razmislja o boljem poslu i preseljenju ovde ljudi svakako razmisljaju o USA, a gotovo nikada o Rusiji, iako je poznato da su u Moskvi vece plate nego skoro svuda u Evropi... Takodje ruski intelektualci koji rade ovde, svi su otisli sa vece plate u Moskvi, ovde na zapad na manju platu... a oni su najglasniji protiv Rusije, Rusa i Putina... Verovatno kao sto smo mi Srbi "slozni" tako su i oni... Vise Putina i Rusiju pljuju rusi koje ovde znam, nego bilo koji Nemac, Francuz, Englez....

patriota

pre 8 godina

U Srbiji ste se obrukali sa F117A čuveni /budjavi/ nevidljivi, a sad ćste tek da se izbrukate sa tim 22 - kama. Bolje sedite mirno gde jeste i ostavite ljude u evropi da mirno žive. Trebaju li vama tenzije, pravite na vašim granicama i vašem teritoriju. Dajte ljudska prava ljudima crne boje kože. Šta je sa ljudskim pravima DOMORODACA INDIJANACA? Vratite im pravo na njihov žživot i njihovu teritoriju. Svet bi trebao da napravi akciju nemilosrdno anđela protiv Amerike i napravi država kao vi kod naš za indijance i priznamo ih kao državu.

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

@Eu Citizen : radiš li ti nešto u toj EU ili samo blejiš po sajtovima i komentarišeš. Fancy reči nemogu da zamaskiraju činjenicu da ti je poimanje svetske politike na istom nivou na kom je i prosečnom rusofilu tj na nivou deteta od 8 godina..isti ste,zatupljeni,zadojeni nekom čudnom mržnjom prema svemu sto predstavlja suprotnost (opozit ako ti je lakše ) vašoj iskrivljenoj stvarnosti.

krle - dron

pre 8 godina

Eto nadjose ovoj kanti konacno angazman i to u evropi,a taman su razmisljali da tu letecu kantu posalju na otpad iako su u to ulozili preko 200-milijardi dolara u razvoj raznih dzepova jer taj avion kad poleti niko nije siguran da ce da sleti,piloti stalno padaju u nesvest.To sto ameri spremaju organizaciju i slanje trupa i oruzja po evropi samo znaci da evropa kao kolonija mora da placa odrzavanje i naoruzavanje americke vojske jer ameri su u sustini bankrot,pa lepo evropo uzivaj u svojoj pokunjenoj ulozi,a rusi i kinezi ce na to samo da se nasmeju,kinezi su pre par dana isprobali njihov avion munju koja ide 10- x brze od zvuka tako da ova americka kanta deluje smesno.....

BgHQ

pre 8 godina

Ovi rusoLJubi svi do jednog vojni strucnjaci i takticari.Prosto mi je neverovatno da su po njima Rusi toliko superiorni pocev od obicne municije pa do najnovijih aviona a Ameri im usli u bubrege.Prakticno se igra u ruskom sesnaestercu.Tu se nesto ne uklapa.

Tifus

pre 8 godina

Americka oligarhija i njena politicka elita su najvece zlo na svetu. Toliko su zaslepljeni i uvereni u svoju ekskluzivnost i moc da ne vide kakve fatalne greske prave. Najgore od svega sto Evropa ce da popase sve posledice americke destruktivne politike. Srusili su Sadama da bi na kraju Iran stavio Irak pod svoju sferu uticaja. Da bi to popravili naprave frankestajna zvanog ISIS koji postane turska igracka i koji napadne Kurde i ugrozi americke interese. Zatim napadnu ISIS, naoruzaju Kurde i razljute Turke koji iz inata sklope dil sa Rusima oko plinovoda. Libiju valjda ne trebam spominjati. Totalno unistena zemlja, na desetine hiljada imugranata iz Afrike sada ima neometan prolaz ka Evropi. Da bi srusili Asada, sklopili su pakt sa djavolom pri tom su ugrozili Evropu po pitanju terorizma. Napravili rusvaj u Ukrajini, Rusi ih nadigrali, a oni ih sankcijama okrenuli od Evrope ka Kini. Bravo za zapadne stratege!!!

purgerman

pre 8 godina

Meni osobno je svejedno.Ja sam zivio svoj zivot i nemam jos potrebe da docekam neki treci rat. Jedno je pogrjesno da mjesate Chinu i Ruse zajedno,
jer China sigurno nece maknuti ni prstom ako bi doslo do oruzanog sukoba izmedju USA i Rusije. Ako vem je ispalo iz vida,NATO snage su stacionirale jedan dio svoje vojne sile na Jugoistoku Slovacke i Ukrajine sa svom potrebnom vojnom tehnikom.Putin neka reskira i dalje snadbjeva istocnu Ukrajinu,oruzjem i vojskom , to ce ga kostati drzave i teritorija a Krim se vraca pod okrilje Ukrajine.Kijev je dobiva suksesivno vojno naoruzanje
konvekcionog karaktera,a ima jos i dovoljno vojske koja se moze suprostaviti Putinu.Rusija je bez sumnje vojna sila,ali nedostaje joj
vojska i ne moze racunati na Chinu,jer i China ima potrazivanja na Rusiju i toritorije koje su sada izvan Chine.Nadmoc USA ocituje se u mornarici i
zrakoplovstvu posebno F 35 A -nikad culi ? Baza AREAl 51 na istoku USA je hermeticki zatvorena i vecinom nalazi se pod zemljom.Cak i znanstvenici i njihove obitelji su pod kontrolom sa zabranom izlaska i medjusobne komunikacije. Sta se sve tamo nalazi je pod velom stroge tajne.Putin je na blef okupirao KRIM ,zapadne sile se tome protive,i to ce biti alergicka tacka Putina.Njega nece Ameri smaknuti vec ruski oligarhi koji su izgubili
miliarde dolara Putinovom politikom.

boki

pre 8 godina

Sta je demokratija svetska, Rusi u svojoj zemlji a ameri im salju tenkove pred nos, svet nema vise smisla da postoji, svakako na dobro nece izaci u skorijoj buducnosti

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Do juče su USA vojni stratezi rasporedjivali rakete na granicama Poljske, govoreći da je to preventivna zaštita od iranskih raketa a danas ponovo brane Evropu, ali sada od Rusije?! Evropa napada Evropu a brani je Amerika?! Neverovatna je retardiranost i infantilnost američkih poteza, kao i njihovi pokušaji da se oni logički pojasne svojim marionetskim saveznicima. Po neozbiljnosti podsećaju na naše susede Albance. Da tragika bude veća ti infantilni potezi uvek uspevaju. Nažalost Evropa je porobljena i na kraju će, ako SAD to budu zahtevale, poverovati da su sami sebi najveći neprijatelji i da im je potreban staratelj.

asteroid

pre 8 godina

oni imaju pravo da razmestaju koliko god hoce oruzja na teritoriji koja je pod zastitom NATO-a, odnosno na teritoriji neke od zemlje clanice NATO. ne vidim u cemu je problem da rusija, ako joj to toliko smeta, na kamcatku doveze sto hiljada vojnika i hiljade tenkova i drugog teskog naoruzanja i eto ih na americkoj granici na aljasci

Goran

pre 8 godina

Jadna i bedna Evropa. Ponovo će da lije bratsku krv dok će Amerikanci da uvećavaju svoje bogatstvo. Služe se lažima o ruskoj opasnosti i pokušavaju da nas ubede da napad na Evropu samo što nije počeo. Šta će Rusiji bilo čija teritorija kad i svoje (prebogate) ima previše. Evo njihove računice. Drugi svetski rat, žrtve: SSSR 14%, Poljska 18%, Jugoslavija 10%, Nemačka 8%, Grčka 7% SAD 0,2%. Za vreme Drugog svetskog rata Sad su uvećale svoj BDP za 50 %. Sve to znamo i opet treba da poverujemo u njihove laži. Krivi su za smrt miliona ljudi u svetu, uništavaju zemlje i narode samo radi prokletog dolara.

Onako

pre 8 godina

Ovim amerikancima ozbiljno nije dobro. Spremni su na sve da bi ostvarili sopstvene interese, po cenu svetskog mira, koji je i onako ozbiljno narušen. Bolesnici...

Nedic

pre 8 godina

cilj USA je slaba Evropa.
1. zakuvali na bliskom istoku i sj.Afrike pa hiljade izbjeglica idu ka EU i slabe je dodatno
2. evro takodjer slabe preko Grcke
3. Ukrajina
4. Ex Yu, citaj Kosovo , Bosna. banana drzave sa korumpiranim politicarima i bolesnim drustvom
5. banke odnosno novac nikad jace. svi robovi kredita

nebotovan

pre 8 godina

naravno da nema nista od rata sa rusima, ali ova taktika iscrpljivanja ide mnogo vise u korist NATO-u nego rusima. svaka ovakva vezba kosta, rasporedjivanje trupa kosta, kosta mnogo mnogo vise nego sto ruska ekonomija moze da izdrzi, dok sa druge strane stoje clanice NATO-a sa svojim ekonomijama. ovo moze da potraje vise godina, pa i decenija, rusija ce morati ili da batali da na ovakav nacin odgovara na stacioniranje NATO trupa u blizini ruske granice ili ce se totalno ekonomski urusiti.

mlekadzija

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“, dodala je Džejms. Siguran sam da ce SAD stajati uz EU do poslednjeg Evropljanina.

Auuu!

pre 8 godina

@EU citizen,
Ti nemas pojma ko razume jezik sile?!
Ruske zemlje su napadali gotovo svi evropski narodi ukljuciv svu ovu gloguziju u okruzenju Srbije.
Ali se ruska cizma opet prosetala po Parizu,Becu,Varsavi,Berlinu itd.

turbidimetar

pre 8 godina

I opet Bajke pricaju Bajke... samo ne lupajte vise ko boga vas molim! NArod u Rusiji je sad vec u boljoj situaciji nego sav taj vas Istocno EU zivalj.... samo jednostavno trolate da ne kazem (EPP) ...

Ne biram stranu

pre 8 godina

Za glavu se hvatam kada cujem ostrascene rusofile i amerofile koji se prepucavaju.. aloo bre, ne igrate Generals, ovde se radi o ozbiljnim stvarima.. Ti isti rusi su nas prodali '99. ne samo za te s300 s400 koje pominjete vec i jednostavnim diplomatskim putevima u savetu bezbednosti u UN. Sta se prepucavate kao botovi neki, oni makar dobiju sendvič a vi? Ne daju ni ameri ni rusi zute banke za nas bre, shvatite to vec jednom. Na svetskoj sceni koliko nam bilo tesko da priznamo mi smo bitni koliko i lanjski sneg

Драган Ужице

pre 8 godina

@EU Citizen
Генерал Бернард Ло Мотгомери, британски војни херој, једном приликом је изјавио: "Прво прваило, на првој страни књиге ратовања је - не нападај Москву."
Паметном довољно.

STRATEG AMATER

pre 8 godina

Kao prvo ovde neko rece da je F-22 avion koji nije upotrebljiv. Glupost nevidjena, oni lete i to zestoko i to je najbolji trenutno avion koga ima USA. Medjutim njegova stelt tehnologija nema nikakvog efekta kada su ruski radarski i rakteni sistemi u pitanju koji su inace neprevazidjeni u svetu. Da ne govorim o elektronskim sistemima koji paralisu telekomunikacije i sve sto radi na struju. Takodje neko rece da ce se rat voditi samo na evropskom tlu, daleko od USA granica. A odakle vam ta ideja da ce tako i biti? Nema zemlje koja je nedodirljiva, koja je van dometa modernih sistema, pa to ni nije ni USA, jer je u dometu i ruske i kineske avijacije i raketnih sistema. Mislim da su stratezi zapada napravili veliku gresku, jer ce u rat ako ga bude uci i Kina, a tek ce onda biti veselo, jer ona je kada su neke stvari u pitanju jaca i od Rusa i od Amerikanaca. Sve u svemu, ovo nije dobro, jer vladari iz senke koji i vuku konce i teraju svet u rat, nisu predvideli neke stvari, a to je, da Rusija nije vise slaba kao sto je bila za vreme Gorbacova, a da Kina vise nije gomila gladnih koji jedu pse, vec svetska tehnoloska i vojna sila.

Mrki

pre 8 godina

Ovi zveckaju i igraju se, a glupa Evropa ce da ispasta. Ako, neka, tako i treba. Ja vam u taj rat necu ici, ovog puta ako dodjete po mene ja kazem: NEĆU. Ili mozda treba da kazem: НЕЋУ, cisto ako ne umete da procitate ovo prethodno. A vi se mlatite za tudje ciljeve koliko vam je volja. Toliko!

vojo

pre 8 godina

Gomilanje trupa i oruzija na Ruskoj granici, operacija Barbarosa 1941, invazija nacista na SSSR. USA administracija je postala opasna ne samo po regione koje trenutno napada po svetu vec i po sve nas. Imaju shizofrene reakcije, opsjednuti sumanutim idejama proganjanja i idejama umišljene veličine koje nas sve mogu odvuci u katastrofu i WW3.

Crna

pre 8 godina

Da, boriće se Ameri sve do poslednjeg Evropljana i stajaće iza svakog evropskog borca, oko 7000 km iza njega. Haha!
Gledaju Ameri kako da unište Evropu i pokore Istok jer jedini način da postanu i ostanu glavna svetska sila je da svi ostali propadnu. I to će se desiti, samo ako se ovaj trend nastavi.
NIŠTA im ne verujem, prodaće nas sve za dolar.

Branko

pre 8 godina

Izgleda da ste konačno shvatili, i da više čak ni Obamina petokolonaška klika nije u stanju da opstruira adekvatan odgvor na drske provokacije Putinove satrapije u Evropi. Rusija razume samo jezik sile, i samo tako sa njom i treba razgovarati, diplomatija je gubljenje vremena, ako to niste naučili za poslednjih sto godina, niste naučili ništa.
(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)

A gde ćeš ti, nesretniče, kada Ameri i Rusi u eventualnom međusobnom obračunu unište to malo jada što se zove Evropa?

Surovi

pre 8 godina

Hahahahahah,
f22 u Evropi!
To bi trebalo da uplasi nekoga?
F 22 je ok avion,ali i znacajno problematican,posto je veoma skup za odrzavanje i zahteva posebne uslove za skladistenje,slicno kao i B2 bombarderi.Kako je u pitanju stelt tehnologija,hangari moraju biti obezbedjeni od kradje tehnologije,klimatizovani,kako stelt premazi ne bi propadali od vremenskih uslova...Sve to i inace jezivo kosta,a tek van Amerike,troskovi mora da su jos veci,posto je potrebno izgraditi novu infrastrukturu.
Naime,americki vojni budzet je najkorumpiraniji na svetu.Gotovo sve radove za americku vojsku izvode privatne kompanije,koje su u vlasnistvu politicki mocnih ljudi,koje svoje usluge naplacuju i po vise desetina puta nego sto vrede,dok su pri tome zasticene zakonom od svake provere,posto je sve sto rade drzavna tajna.Ponekad naprave sou za narod ,tako sto ispitaju nekoga pred parlamentom,ali to je samo igra u kojoj niko ne strada.
Zato im je mali budzet od 600 milijardi i traze jos.
Sa druge strane u nekom eventualnom sukobu,f22 nije avion koji bi odneo prevagu,vec bi to bio neki stariji model kao sto je f16 ili f18,ili kod rusa mig 29,31,su 27 i sl modeli,kojih ima u dovoljnim kolicinama,koji su potvrdjeni u borbi,za koje postoji dovoljno pilota i delova.

Black howk down

pre 8 godina

Ko god je napao Rusiju ostao je bez drzave. SAD su treci rajh danasnjice.Okupirali su mnoge slabije zemlje ali udare li na Ruse zavrsice u pepelu, a Evropski mediokriteti ce jos gore proci. Evropo dizi ruke od SAD hegemonije ako nije kasno.

Realno

pre 8 godina

Da li USA moze da sastavi bar tri godine a da je neko ne ugrozava i da ne dovodi u pitanje njene nacionalne interese? Pa od II svetskog rata nije prosla godina da ti amerikanci nisu bili ugrozeni od strane Rusije, Kube, Vijetnama, Koreje, Libije, Jugoslavije, Egipta, Iraka....ma cela planeta se urotila protiv njh a oni tako pravedni i miroljubivi

mare

pre 8 godina

isprvpcirali su Rusiju da odlucnije brani svoje granice i sad pod tim izgovorom ameri ponovo vrse invaziju na evropu, koja se uopste ne brani. Totalno providna politika.

Marko

pre 8 godina

@Budjavi T50

Taj "budjavi" T50 je nova generacija i daleko je bolji od vec starog F22. Trebalo bi da za godinu-dve udje u serijsku proizvodnju, prvi prototip je poleteo pre oko 5 godina. Sadasnji ruski avioni nisu losiji od americkih, a "stelt" tehnologiju i "nevidljivost" mogu da okace macku o rep. Na internetu ima jedan americki dokumentarac u kome americki inzenjer potvrdjuje da ruski PVO sistemi mogu da detektuju F22.
Od rata nema nista posto bi ceo svet izgubio, hiljade nuklearnih bombi bi unistile danasnju civilizaciju.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

dobri su "reptori",nema shta!....ali ni T50 "FAK-PA" nije za zanemariti!....ume itekako da izFAKinguje agresora....mislitw o tome...

Legionar

pre 8 godina

„Uverićemo naše saveznike da stojimo sa njima rame uz rame“
Dakle,vasi saveznici sada nemaju poverenja u vas..divan neki savez.
U ostalom,u Siriji niste uradili nista,Ukrajini takodje,gde god da se zakacite sa Rusima prodjete neslavno pa vam "saveznici" neveruju.

lud zbunjenog

pre 8 godina

SAD - mafijaska drzava izmisljalu pretnje da bi nastavili da rakitriju evropu
sve je to pocelo daleke 1945 kad su se zapadne zemple stavile pod njihovu zastitu
zbog komusticke pretnje..
proslo je mnogo vode isopod mosta od tada a neverovatno je da ista formula
funkcionise i danas iako je rusija vec odavno postala kapitalisticka zemlja
pa ljudi da li ovo moguce.. evropa sve sai magarci, bruka i sramota!!

Black howk down

pre 8 godina

Isis je SAD projekat.To se vidi po ovakvim izjavama.Srbiju su bombardovali zbog izkonstruisanih dogadjaja da bi joj oteli teritoriju.Isis ubija na hiljade civila, pa ni jedan nato avion nisu digli.

PPeca@SER

pre 8 godina

Eto sale niotkuda... :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Peja, 16. jun 2015 09:46)


Mislim da je ovo komentar koji zavrsava sve komentare.

Ameri moraju da znaju gde su... jer da neko nije pogresio put, ne bi ih ni bilo na karti Sveta.

al

pre 8 godina

Evo ih Rusi samo sto nisu krenuli... I na Poljsku i na Cesku i na Finsku i na Nemacku i na Francusku i na Litvaniju i na Mars i na Jupiter... samo sto nisu... evo ih sad ce... samo sto nisu...

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

ovi se igraju rata?? 21 vek mi i dalje nismo pobegli od divljastva!! kakve crne pretnje, cisto pravdanje ulaganja u avione, oruzije i kojekave gluposti jer to ih odrzava u zivotu, tako sto uteruju strah nekim misterioznim oruzijem koji radi na dugme, ceo zivot zive na blef i obmanu( holivud), ispravljaju istoriju kako im odgovara, nisam zagovornik teorija zavera ali bilo ko to da radi isto bih mislio, cemu vise to uterivanje straha i takozvanih pretnji od nicega, od komarca prave magarca, cista gluma da postoji neki strah od bilo kakvog napada!! i sad ce da mobilisu jedno 20000 ljudi i potrose 2000 milijardi na nista a kukaju kako nam svet pati u siromastvu!!

ZeljkoR

pre 8 godina

Ameri stoje rame uz rame sa Evropom.Samo što će Evropa da gori u plamenu rata,a Amerika će nam davati podršku da izdržimo za dobrobit čovečanstva,pardon,Amerike.

Weteran

pre 8 godina

Dugoročno ....!?
Možda SDA i Rusija rade ortački u dekomponovanju impotentne Evrope!?
Kome danas treba ovakva skupa i neupotrebljiva Evropa??
Dugoročno, svakakvi scenariji se motaju planetom!?

Avala

pre 8 godina

(EU Citizen, 16. jun 2015 09:15)
Donekle si u pravu kad kazes da Rusija poznaje jezik sile.Napoleon i Hitler su bili istog stanovista pa im se sila kao bumerang vratila u njihovo dvoriste.Samo glup ili ostrascen Amerikanofil moze tako da izjavi.Nasa svojevremena sugradjanka (M.Olbrajt, a da ne spominjem Z.Bzezinjskog), koja nas je zaduzila "dobrim" u retkim trenucima iskrenosti je izjavila da Rusija ima nezasluzeno mnogo prirodnog bogatstva.Jezik sile poznaju tvoji ljubimci jer iole vecu drzavu ili koja ima cim da se brani zaobilaze, oni se junace samo sa zemljama kao mi i arapima koji nemaju cim da uzvrate.

sreten

pre 8 godina

Najgore od svega je sto ljudi ne umeju da kazu-necu u rat.Necu da ratujem.Kad bi svako to mogao ne bi ni bilo vojske bilo gde u sveta pa nek debra udara du***om o zemlju.

Ненад

pre 8 godina

Е, мој Колумбо, што погреши пут, што залута и што откри ово зло звано Америка!

JA 7

pre 8 godina

Ф-22,један од највећих промашаја у Америчкој војној индустрији...иначе то и Американци знају,али морате и њих разумети...мора неко да изађе на ТВ и да каже нешто макар то била највећа глупост...а за њих то и није неки проблем!Зато и не знам чему толика фрка...

2+2=5

pre 8 godina

da je dobro nije, da moze bolje ne moze, da znaju za bolje ne znaju, a Srbi im se dive i jednima i drugim, a pogotovo sto se pojedini dive nemcima. i dokle Srbi mislite da mislite njihovom glavom, imate svoju nije nista losija od njihove, naprotiv.

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Država koja ima nuklearni arsenal je sigurna od bilo kojeg oblika vojne agresije , primer za to je Severna Koreja .ŠTA VREDE LOVCI I HELIKOPTERI KAD NEKI LUDAK ISPALI 200-500 NUKLEARKI .I onda the end i wellcome to stone age ,važi samo za preživele .

branko

pre 8 godina

Sto su vam neki komentari. Pa zar vam se sve mora nacrtati? MOZDA!
Ameri uvek pricaju price koje mediji naravno oblikuju kao da je to dogovorena stvar i uvek sa senzacionalnim naslovima. Ali mediji su u pravu sto to rade i ja njih nekrivim vise zato sto vi jedino citate naslove a ne i ono sto je ispod njih. A i zasto bi citali kada ni sam naslov nemozete da razumete.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

da li je evropa jedna od drzava SAD kada su toliko zabrinuti za ruse i zdravlje evrope.pustite jadnubevropu da sama resi svoje odnose sa rusima a vi amerikanci zadrzite svoje avione kod kuce.evropa nije infantilna da ne moze da uredi svoje odnose sa rusima.sta bi bilo kada bi rusi poslali avione u kanadu ili meksiko.