Avion poljske vlade prekinuo let

Avion poljske vlade je prekinuo poletanje sa aerodroma u Varšavi i naglo zakočio zbog signala o kvaru.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

13:06

Default images

U avionu su u tom trenutku bili poljski poslanici i predsednik Sejma Radoslav Šikorski, a poljska kompanija LOT koja iznajmljuje avione poljskoj državi, demantovala je da je nos aviona već bio u vazduhu, kako se učinilo nekim poslanicima.

"Odluku da bezbedno prekine poletanje, kapetan može da donese samo do tzv. brzine V1, dakle dok su svi točkovi aviona još na zemlji, i dok je preostala dužina piste dovoljna da se avion bezbedno zaustavi", saopštio je LOT.

Pilot je, po saopštenju, postupio u skladu s propisanim procedurama i bezbedno zaustavio avion.

Ali, potpredsednik Sejma poljskog parlamenta, Ježi Venderlih, kazao je novinarima da je "avion razvio veliku brzinu, možda je čak i uzleteo kada je pilot naglo počeo da koči. To je bilo zapanjujuće naglo kočenje".

"Taj avion nije trebalo da bude u saobraćaju bilo gde, jer da nismo leteli mi, leteo bi neko drugi. Osetili smo da se dešava nešto loše, kao da avion pleše, i tu borbu pilota sa mašinom. Na sreću pilot je pobedio", kazao je Venderlih poljskoj televiziji TVP.info.

Drugi nisu doživeli tako dramatično poslanici neočekivani prekid poletanja, a šef Sejma, Šikorski, zahvalio je pilotu. Poslanik Eugenijuš Greščak takođe je istakao profesionalni pristup posade.

Delegacija poslanika poljskog parlamenta krenula je jutros u Prag u posetu češkim poslanicima, koja je, međutim odložena jer nije bilo drugog aviona da otputuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: