Selaković i Bramerc o Šešelju

Vlada Srbije će po zahtevu za povratak Vojislava Šešelja u Hag postupiti po domaćim zakonima i međunarodnom pravu, rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

15:17

Default images
Foto: Tanjug

Selaković je to poručio nakon sastanka sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom.

Selaković i Bramerc saglasili su se da je saradnja pravosudnih institucija Srbije i suda u Hagu u proteklih nekoliko godina unapređena i da je danas dobra i bez otvorenih pitanja, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministar pravde je ukazao da Srbija trenutno radi na izradi Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, koja bi trebalo da bud usvojena do kraja ove godine.

On je istakao da je ta strategija predviđena i Akcionim planom za pregovore o Poglavlju 23, kao i da su u proces njene izrade uključeni predstavnici Tužilaštva za ratne zločine, Vrhovnog ksacionog suda, strukovnih udruženja sudija krivičara, advokature, i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: